Сяятимуть, ніби щойно з магазину: 6 способів, як легко відбілити білі речі

Як відбілити речі до білосніжності/ ua.depositphotos.com

Кілька простих домашніх засобів допоможуть повернути білизну речам не гірше, ніж магазинна хімія.

Усім хочеться, щоб білий одяг залишався таким якомога довше. Проте навіть після нетривалого носіння та кількох циклів прання матеріал може втратити свою білосніжність і пожовтіти. Тому не зайвим буде знати, чим відбілити білі речі в домашніх умовах. Правильний догляд за одягом допоможе суттєво продовжити термін його використання.

Для відбілювання речей можна скористатися хімічними відбілювачами з полиць магазинів. Вони будуть ефективні для виконання цього завдання, проте у них є низка мінусів: мають алергенну дію, можуть зіпсувати тканину у разі неправильного дозування тощо. Якщо ви все-таки хочете скористатися магазинними засобами, тоді варто надати перевагу кисневим відбілювачам – вони підходять усім видам тканин, працюють навіть за невисокої температури, добре вивітрюються і не викликають алергії.

Проте також є низка народних засобів, які можна додавати під час прання білих речей, щоб зберегти їхню білосніжність.

1. Сода

Потрібно взяти 5-6 столових ложок соди і розчинити їх у 5 літрах теплої води. У цьому розчині замочити речі на 2-3 години, потім прополоскати і далі випрати звичним способом.

2. Лимонна кислота

Замочити речі у розчині лимонної кислоти на 2-3 години, а потім випрати звичним способом.

3. Нашатирний спирт і перекис водню

Потрібно змішати дві столові ложки перекису водню і одну столову ложку нашатирного спирту. Далі цю суміш розчинити у 5 літрах води. Розчин нагріти до 70 градусів, замочити у ньому одяг на 3 години, а далі випрати речі звичним способом. Звісно, при застосуванні такого способу потрібно стежити за тим, яку максимальну температуру витримує одяг, який ви збираєтеся відбілювати таким чином.

4. Аспірин (ацетилсаліцилова кислота)

Розчинити 5 таблеток аспірину у 5 літрах води. Покласти одяг у розчин на 6-8 годин. Далі одяг потрібно випрати.

5. Господарське мило

Розчинити у 5 літрах води дві столові ложки господарського мила, натерши його на тертці. Помістити одяг у розчин на 3 години. Потім дістати речі з розчину і випрати.

6. Харчова сіль

На 1 літр теплої води потрібно взяти 2 столові ложки солі. Залишити одяг у такому розчині на 20 хвилин і потім випрати.

Читайте також:

Новини заразКонтакти