Людині шкідливо, а рослинам - ліки: що буде, якщо поливати квіти пивом

Що буде якщо поливати квіти пивом / колаж фото pexels.com

Кімнатні рослини можуть не тільки радувати око, але і позитивно впливати на здоров'я. Однак вони вимагають гарного догляду за собою.

У догляді за домашніми рослинами існує маса різних цікавих і несподіваних лайфхаків, які можуть допомогти виростити красиві і сильні квіти. Про один з них і поговоримо далі.

Що буде якщо поливати квіти пивом - вплив напою на рослини

Мало хто знає, що квіти можна поливати не тільки водою, але і пивом. Несподівано, але воно здатне вилікувати рослини і навіть зробити їх краще.

Вся справа в складі пива, воно містить бактерії, які здатні стати справжнім щитом для пива і навіть зміцнити його кореневу систему. Також напій може посприяти поліпшенню засвоєння органіки і наситити грунт важливими елементами, такими як: азот, калій, магній і марганець.

Які кімнатні квіти можна поливати пивом - порадують пишним цвітінням

Всі квіти по-різному реагують на підгодівлю пивом. Іноді воно дає зворотний ефект і в грунті розмножуються мікроорганізми, які можуть квітку погубити. Проте, застосування пива дало хороший результат на таких рослинах як кімнатні троянди, грошове дерево, відомий заміокулькас, драцена і навіть фікус.

Як правильно протирати листя квітів пивом - для чого це роблять

Часом кімнатний пил може забивати пори рослин, що погано позначається на їх життєвих функція. тоді вони можуть стати несвіжими і млявими. У таких випадках іноді застосовують пиво. Їм протирають листя.

Для того, щоб це зробити, необхідно змішати воду і пиво в пропорціях 1:1. Як правило, пиво надає дію поліролю і квіти після нього радують яскравістю.

Примітка - пиво перед застосуванням варто трохи відстояти, щоб вийшли гази.

Також вам може бути цікаво:

Автор: Єлизавета Бельмас
Новини заразКонтакти