Чим прибрати жовтизну з пластику: як безпечно і швидко приготувати різні розчини вдома

Як відбілити жовтий пластик / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Є прості побутові способи повернути пожовклому пластику первозданний вигляд.

Жовті плями часто з'являються на пластику від продуктів харчування, сонячного світла або хімічних реакцій. Але відкритим залишається питання: як відновити жовтий пластик? Є багато способів боротьби з цими плямами, наприклад, замочування пластику у відбілювачі, медичному спирті або перекису водню.

Як позбутися жовтих плям на пластику?

Якщо ви віддаєте перевагу потерти пляму, а не замочувати її, спробуйте видалити жовту пляму за допомогою лимонного соку, солі або пасти з харчової соди.

Замочування пластику

Залийте плями медичним спиртом, щоб вони розчинилися. Якщо жовті плями знаходяться в пластиковому контейнері, можна налити в нього медичний спирт і залишити на кілька хвилин. Якщо шматок пластику не утримує рідину, налийте медичний спирт в іншу ємність і помістіть всередину шматок пластику.

Після того, як вилили медичний спирт, промийте шматок пластику водою з милом. Якщо у вас немає медичного спирту, ви можете в такий самий спосіб використати дезінфікуючий засіб для рук.

Таблетки для очищення зубних протезів

Розчиніть таблетки для протезів у гарячій воді, щоб відбілити пластик. Купіть таблетки для зубних протезів в аптеці або великому магазині та розчиніть 2 таблетки в гарячій воді. Вилийте суміш на забруднений пластик і залиште, поки плями не зникнуть. Промийте пластик водою з милом.

Як відбілити пластик за допомогою оцту?

Якщо ви боїтеся використовувати відбілювач, використовуйте білий оцет. Білий оцет творить чудеса з пластиком так само, як відбілювач, але при цьому він не такий шкідливий.

Змішайте 1 частину білого оцту з 1 частиною води, перш ніж виливати суміш на пластик. Залиште пластик на кілька годин у білому оцті, а потім промийте його водою з милом.

Якщо ви намагаєтеся видалити плями зі шматка пластику, який не утримує рідину, налийте суміш білого оцту в контейнер, а потім помістіть всередину шматок пластику. Запах оцту зникне, щойно пластик буде вимитий і висохне.

Як відбілити пластик перекисом водню?

Покрийте пластик перекисом водню, щоб виправити зміну кольору. Перекис водню добре діє на пластик, який пожовтів повністю, а не тільки в одному місці. Наповніть пластиковий пакет достатньою кількістю перекису водню, щоб покрити пластик.

Помістіть пластик у пакет з перекисом водню і розкладіть під прямими сонячними променями. Зачекайте 3-4 години, перш ніж змити чистою водою.

Ви можете купити перекис водню в аптеці або великому магазині. Якщо ви обробляєте будь-який пластиковий механізм, обов'язково видаліть усі непластикові частини, перш ніж поміщати його в перекис водню.

За бажання ви також можете використовувати стару зубну щітку, щоб стерти перекис водню з пластику.

Вас також може зацікавити:

Новини заразКонтакти