Чисто, віддано і вічно: як зрозуміти, що собака по-справжньому любить вас

Як собаки показують свою любов / колаж: Главред, фото: pexels.com

Ніжні почуття собаки здатні проявляти до багатьох, але любов до господаря для улюбленця завжди вище, ніж найсолодша кісточка.

Як дізнатися, що собака вас любить? Яким би розумним не був ваш вихованець, прямої відповіді він, на жаль, вам дати не зможе. Але показати свої ніжні почуття вчинками, рефлексами і звичками – цілком.

Главред розповість, як буде собачою мовою "я тебе люблю".

1. У собак прекрасно розвинений нюх, але ось в тому, що стосується, наприклад, пам'яті на обличчя, вони не дуже сильні. "Своїх" вони зазвичай визначають по голосу і запаху. Тому вищим фізичними проявами любові у пса є ситуації, коли він визнає господаря візуально - на фото, по відеозв'язку, за вікном, коли нюх та слух не задіяні.

Більше цікавих фактів про собак читайте у нашій статті: 5 найрозумніших порід собак у світі: справжні генії серед чотириногих.

2. Після ситного прийому їжі собаки в принципі приходять в милостивий настрій. Тож не дивно, що свій гарний настрій вони прагнуть розділити з тими, хто їм дорожче за інших, тобто з господарями. Тому обідні обійми і демонстрацію животика відразу після їжі можна сприймати, як маленьке зізнання в ніжних почуттях.

Як собаки показують свою любов / pexels.com

3. Вважається, що собака ставиться до господаря, як дитина до батьків. Діти, дивлячись своїм мамам і татам в очі, отримують дозу окситоцину – одного з гормонів щастя. Те саме відбувається і з чотириногими друзями. Будьте впевнені: якщо ваш улюбленець постійно намагається встановити з вами зоровий контакт, на прогулянці часто озирається, шукає вас поглядом та "підморгує", то ви завоювали його довіру на всі сто.

4. Рятувати свого господаря і піднімати його настрій – обов'язок кожного пса, який дійсно йому відданий. Він приходить до вас, якщо вам сумно: може зі своєю іграшкою, або починає робити те, що раніше у вас викликало сміх, або просто лягає поруч, максимально притулившись – емпатія у собак розвинена дуже сильно, тому вони завжди прагнуть розділити смуток того, хто їм припав до серця.

Як собаки показують свою любов / pexels.com

5. У собаки вкрай мало способів проявити свою любов до господаря, але вона все одно не може стримувати почуттів. Тому і хвіст махає, як божевільний, і лапки самі пускаються в танок. І тому собака приносить вам свою найулюбленішу іграшку. Не для того, щоб похвалитися (добре, ддобре, не тільки для цього), а й показати, що їй нічого для вас не шкода.

6. Ваші речі для собаки - теж предмет обожнювання. Тому вони і можуть потягти щось, що належить вам, або спати на вашому ліжку або одязі, коли вас немає поруч. Бути з вами скрізь і завжди - маленька мрія навіть найбільшого пса, якщо він дійсно вас любить.

Як собаки показують свою любов / pexels.com

7. Більшість собак легкозбудливі, тому махати хвостом і стрибати від радості вони здатні в принципі з усіма, хто їм хоч трохи симпатичний. Або з тим, хто почухав за вушком. Або просто звернув увагу і захопився їх м'ячиком. Проте проявом справжньої, глибокої любов і прихильності можна вважати, коли пес з вами швидко заспокоюється. Він знає, що поруч з вами йому безпечно, тому можна не взаємодіяти 24/7, а просто перебувати поруч. Хоча і в цьому собакам часто складно дотримуватися кордонів: за улюбленою людиною вони будуть слідувати куди завгодно, причому буквально.

Інші новини:

Новини заразКонтакти