Що посадити поруч з огірками, щоб урожай був величезним: названо найкращі культури

Що можна і не можна садити поруч з огірками / Фото pixabay.com

Огірки добре ростуть і родять поруч з багатьма культурами. Але є у них і кілька ідеальних сусідів. Тож, що посадити поруч з огірками на грядці?

Досвідчені городники знають, що культури, посаджені поруч, впливають одна на одну. Це може бути як позитивний, так і негативний вплив. Зокрема, якщо ви правильно підберете «сусіда», наприклад, огіркам, то врожайність збільшиться в рази.

Що посадити поруч з огірками

Огірки прекрасно уживаються поруч з кукурудзою. Річ у тому, що завдяки кукурудзі (особливо високорослим сортам) на огірковій грядці створюється особливий мікроклімат, який вплине на урожай - огірків буде на 20% більше.

Такою самою природною опорою для огірків може стати соняшник. Він буде виконувати роль шпалер і захистить зелений овоч від впливу прямих сонячних променів. Крім того, завдяки представнику сімейства Айстрові в ґрунт потрапляє чимало заліза і цинку, а ці компоненти дуже потрібні огіркам. В результаті ви отримаєте не лише багатий урожай огірків, але і смачне домашнє насіння.

Чудові відносини складаються в огірків з бобовими культурами. Наприклад, можна посадити кілька кущиків квасолі або гороху поруч з посівами огірків або по периметру огіркової грядки. Бобові насичують ґрунт азотом. Таким чином, огірки отримають додаткове харчування і просто завалять вас урожаєм.

До слова, восени не варто висмикувати кущі бобових їз землі. Достатньо лише їх зрізати, залишаючи в землі коріння з азотовмісними бульбочками - це відмінне добриво для ґрунту.

Чи можна садити огірки поруч з цибулею або часником

В принципі, це непогане сусідство. Але досвідчені городники радять садити їх на сусідніх грядках - так буде простіше доглядати за цими культурами. Справа в тому, що за місяць до збору врожаю цибулі необхідно скоротити полив. Таким чином, можуть виникнути складнощі з поливом огірків, які люблять багато "пити".

Що стосується сусідства цибулі та часнику, то тут думки городників розходяться. Одні вважають, що огірки можуть уповільнити зростання, а інші кажуть, що часник допомагає уникнути бактеріозу, попелиці, капустянки тощо. В цілому, часник і цибулю можна садити поруч, але краще витримати дистанцію не менше півметра.

Байдуже огірки ставляться до сусідства з різними хрестоцвітними, типу різних видів капусти. А ось з редькою і редискою можуть виникнути питання. Деякі городники кажуть, що редис, посаджений поруч з огірками, ніяк не вплинув на урожай зелених плодів, а деякі, навпаки, впевнені в негативному впливі посівів редьки на кількість зав'язі огірків.

Читайте такожБорна кислота - запорука шикарного врожаю огірків: як застосовувати копійчаний засіб

Чи можна поруч садити огірки і помідори

Салат з огірків і помідорів - одна з найпопулярніших страв у весняно-літній період. А ось чи можна садити поруч огірки і помідори на городі?

Огірки і помідори - несумісні при спільному вирощуванні, проте ці культури можна чергувати. Томати вважаються хорошими попередниками для огірків.

Що можна садити по сусідству з огірками - список культур

Капуста, кукурудза, горох, боби, кущова і кучерява квасоля, буряк, кукурудза, цибуля, селера, шпинат, соняшник, виноград, календула, настурція.

Що не можна садити поруч з огірками

Картопля, гарбуз, кавун, диня. Пряні трави (за винятком кропу), тому що вони псують смак плодів.

Спірні думки про сумісність з огірками

Томат, баклажан, болгарський перець, кабачки, часник, салат, редис, редька.

Раніше Главред писав, що посадити в тіні під парканом, біля будівель і під плодовими деревами.

Інші новини:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти