Щоб не "з’їли" улюблений одяг: 3 ефективні способи, як позбутися від молі у шафі

Є кілька дієвих народних способів, як позбутися від молі у шафі/ pixabay.com, скрін

Є кілька чудових засобів, що найкраще допомагають від молі. Про маленьких шкідників можна буде забути назавжди.

Якщо серед вашого одягу завелася моль, потрібно якнайшвидше постаратися позбутися від неї. Чим довше ви відкладатимете це важливе завдання, тим більше речей встигне зіпсувати шкідник. І як наслідок доведеться викинути і замінити чималу частину гардеробу – не хочеться ж ходити у прогризених дірявих речах. Щоб сказати шкідникам "прощавай" назавжди, можна використати народні засоби від молі у шафі.

Чого боїться моль у шафі? Є кілька продуктів, які знайдуться практично на кожній кухні і можуть позбавити вас від молі. Такі шкідники не переносять деяких запахів, тому легко можна зіграти на їхніх слабкостях.

Що покласти у шафу, щоб не було молі

1. Кориця, гвоздика і чорний перець

Моль не любить запаху кориці. А якщо додати ще й гвоздику та чорний перець, то взагалі вийде вбивча суміш, від якої комахи тікатимуть якомога далі.

Потрібно взяти невеликий мішечок з тканини, покласти туди згадані три інгредієнти – достатньо буде взяти паличку кориці та по столовій ложці двох інших інгредієнтів – зав’язати і почепити мішечок у шафі.

Моль не зможе терпіти такого стійкого запаху і втече з шафи. А от для людей у більшості випадків цей аромат буде приємним.

2. Пахучі трави

Моль також боїться різних пахучих трав. Серед них – лаванда, м’ята, розмарин, герань тощо. Тому можна взяти будь-які з цих трав, помістити їх у тканинний мішечок і почепити у шафі або покласти на полицях з одягом.

Підбирайте ту рослину зі списку, запах якої вам найбільше подобається. Тоді моль втече, а ваш одяг і шафа ще й матимуть приємний для вас аромат.

3. Господарське мило

Це ще один дієвий засіб, якого боїться моль в одязі. Такий спосіб використовується вже десятиліттями. Найкраще буде порізати мило на шматки і розкласти у шафі по поличках або навіть безпосередньо по одязі.

Проте потрібно врахувати, що у разі наявності великої кількості молі у шафі народні засоби можуть бути не такими ефективними. У таких випадках потрібно застосовувати їх в комплексі з іншими способами – аерозолями та іншими хімічними засобами, проведенням повного прибирання шафи і просушування одягу тощо.

Читайте також:

Автор: Альона Вороніна
Новини заразКонтакти