Дієтолог пояснила, кому категорично не можна їсти моркву

Дієтолог пояснила, кому категорично не можна їсти моркву

Морква дуже корисна, вона прискорює обмін речовин, знижує холестерин, омолоджує та сприяє схудненню. Але деяким людям її потрібно виключити з раціону.

Морква - корисний та універсальний коренеплід, без якого не обходяться перші та другі страви, закуски, також його можна просто погризти в якості перекусу. Морква містить багатющий комплекс корисних елементів. Зокрема, вона є безсумнівним лідером за вмістом вітаміну А. Проте їсти моркву можна не всім. Кому її краще виключити з раціону, розповіла лікар-дієтолог Ольга Корабльова.

Морква - користь

У свіжому коренеплоді містяться вітаміни С, Е, D, РР і групи В, а також мікроелементи: сірка, хлор, калій, кальцій, фосфор, бор, мідь, селен, магній та багато інших.

Морква - калорійність

Сира морква є низькокалорійним продуктом - в 100 г міститься всього 40 ккал. Таким чином, коренеплід - незамінний елемент багатьох дієтичних програм і фітнес-дієт.

До слова, у вареному вигляді морква зберігає практично всю свою користь. Більш того, після термообробки вона набуває нових властивостей. Після варіння в коренеплоді знижується вміст ліпідів і клітковини, але овоч легше засвоюється, покращуючи роботу кишкового тракту і посилюючи вироблення шлункового соку.

В цілому, морква прискорює обмін речовин, знижує холестерин, омолоджує і сприяє схудненню.

Кому не можна їсти моркву

Лікар-дієтолог Ольга Корабльова розповіла РИА Новости, що моркву небажано вживати при хворобах печінки: якщо орган нездоровий, то не може засвоїти каротин.

Серед протипоказань до вживання моркви - виразкова хвороба шлунка або кишківника та ентерит (запалення стінок тонкої кишки).

Як вибрати хорошу моркву

Корабльова додала, що морква не повинна бути м'якою та горбистою, а також мати плями і тріщини - це означає, що у неї зіпсована середина.

"Якщо бадилля загусте, то, найімовірніше, коренеплід виявиться твердим", — додала дієтолог.

Читайте також:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти