Дієтолог розповіла, який овоч допоможе боротися із застудами восени

Дієтолог розповіла, який овоч допоможе боротися із застудами восени / ua.depositphotos.com

За вироблення імунних клітин в організмі, як правило, відповідає щитовидна залоза. А ось для її ефективної роботи тілу потрібно йод в потрібних кількостях.

Щороку восени імунітет людей піддається серйозному випробуванню - через постійний ризик заразитися будь-яким вірусом. Здатна допомогти організму в зміцненні імунітету морська капуста. Про це заявила в інтерв'ю Радіо Sputnik відомий дієтолог і кандидат медичних наук Римма Мойсенко.

За вироблення імунних клітин відповідає щитовидна залоза, для ефективної роботи якої потрібно йод. Необхідна кількість цієї речовини міститься в морській капусті.

"Морська капуста - це хороше джерело йоду. Щоб піклуватися про щитовидну залозу і роботі імунної системи, треба додавати в раціон морську капусту. Вона підходить для будь - якого прийому їжі - і як самостійне блюдо, і як гарнір до м'ясної страви. Якщо ми будемо її вживати в невеликій кількості кожен день або в більшій кількості, але через день, то це буде великий плюс для нашого імунітету", — зазначила дієтолог.

Мойсенко також підкреслила, що темний колір продукту свідчить про високий вміст йоду. Найкориснішою є ферментована капуста, проте сушена також містить достатньо йоду.

Читати такожЧому народними засобами не можна лікувати застуду

Нагадаємо, раніше експерти заявляли, що список травм і пошкоджень організму, які трапляються у людей, які зловживають роботою з гаджетами, постійно зростає.

Вчені встановили - люди, які курять сигарети з нікотином, в більшості випадків заражаються коронавірусом COVID-19 швидше, а хвороба протікає у них з набагато більш серйозними ускладненнями (ніж у тих, хто не курить зовсім).

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти