Дієтолог розповіла, кому категорично не можна їсти сметану

Дієтолог розповіла, кому категорично не можна їсти сметану

Сметану потрібно вкрай акуратно вживати людям, у яких є гастрит і проблеми з печінкою або жовчним міхуром.

Сметана корисна для краси шкіри, волосся, нігтів, але їсти цей кисломолочний продукт можна не всім. Нутриціолог Ольга Ковіненко розповіла, кому варто виключити сметану зі свого раціону.

"Сметана - це кисломолочний продукт (вершки і закваска) з досить високим вмістом жиру — від 10% до 30% - тому важливо знати міру», - розповіла експерт РИА Новости.

Сметана - користь

Ковіненко зазначила, що сметана містить вітаміни (А, С, Е, К, D, групи В), амінокислоти, цинк, калій, кальцій (особливо вдале поєднання з вітаміном D, разом вони краще засвоюються).

"Благотворно впливає на процес травлення, мікрофлору (важливо вживати в свіжому вигляді, оскільки при термічній обробці корисні бактерії гинуть). Корисна для краси шкіри, волосся, нігтів", — розповіла нутриціолог.

Кому потрібно їсти сметану

"Діти, люди похилого віку та люди з високою фізичною активністю — ось кому особливо показаний даний продукт, оскільки його склад багатий білком і жирами", — підкреслила нутриціолог.

Кому не можна їсти сметану

Не варто давати сметану дітям у віці до 1,5 року, оскільки система шлунково-кишкового тракту ще не готова повноцінно переварити такий вид білка.

Не виключати, але обмежувати вживання сметани варто тим, хто худне, адже це калорійний продукт.

Акуратним у вживанні даного продукту потрібно бути й тим, у кого є гастрит, порушена робота жовчного міхура і печінки.

Як повідомляв Главред, експерти назвали два простих способи для перевірки якості сметани.

Читайте також:

Новини заразКонтакти