ЄС підтримує наступ на Курщині: неочікуваний результат розмови Борреля з Кулебою

Кулеба провів розмову з Боррелем / Колаж: Главред, фото: facebook.com/mpodolyak2, фото: REUTERS

ЄС повністю підтримує боротьбу українського народу на Курщині, зазначив Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

Ввечері 13 серпня глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель провів розмову із главою МЗС Дмитром Кулебою про наступ України у Курській області. Як результат обговорення, Боррель озвучив, що європейська спільнота підтримує дії ЗСУ та боротьбу українського народу.

Про це Боррель написав у соцмережі Х (Twitter).

"Я підтвердив повну підтримку ЄС боротьби українського народу. Путіну не вдалося зламати опір України його невиправданому вторгненню, і тепер він змушений відступити вглиб території Росії", – зазначив Жозеп Боррель.

Хто такий Дмитро Кулеба?

Кулеба Дмитро Іванович - український державний діяч та дипломат, міністр закордонних справ України з 4 березня 2020 року, член РНБО з 13 березня 2020. Наймолодший в історії голова зовнішньополітичного відомства України. Дмитро Кулеба є постійним представником України при Раді Європи, посол з особливих доручень МЗС України, пише Вікіпедія.

За словами голови МЗС Кулеби, у розмові з Боррелем він зосередився на кроках, "спрямованих на розширення співпраці між Україною та ЄС у сфері виробництва та постачання озброєнь".

"Я також поінформував Жозепа про деталі операції України в Курській області", – додав міністр без подробиць.

Операція в Курській області РФ

6 серпня російські пропагандисти поскаржилися на прорив кількох механізованих колон з боку України прикордонної ділянки в Курській області. У Мережі з'явилися чутки, що до прориву можуть бути причетні російські добровольчі загони у складі ЗСУ. Але Україна не підтверджувала своєї участі в конфлікті в Курській області.

Перші бої з невідомими людьми, згідно з російськими пабліками, прийняли солдати-строковики, оскільки підрозділи "Ахмат" були ганебно розбиті.

Російські пабліки писали про захоплення невідомими силами низки населених пунктів і вигадану загрозу для Курської АЕС.

Російський диктатор Володимир Путін прокоментував бої його армії з невідомими людьми в Курській області. Те, що відбувається, він назвав "провокацією" та поскаржився на "невибіркову стрілянину".

Операція у Курській області – останні новини

До слова, військовий експерт Михайло Самусь розповів, що РФ не зможе потужно відповісти на операцію на Курщині. Зазначається, що начальник російського Генштабу Валерій Герасимов просто провалив цю ситуацію і показав, що він не може адекватно оцінювати обстановку.

У Forbes повідомили, що авіація ЗСУ долучилась до операції у Курську - за допомогою БПЛА Україна збила навіть кілька російських вертольотів.

РФ виводить частину військ з України, щоб перекинути на Курськ. За інформацією The Wall Street Journal, це є першою ознакою того, що операція Києва в Курській області змушує Москву перегрупувати свої сили вторгнення.

Інші новини:

Новини заразКонтакти