Це почуття уб'є будь-які стосунки: як позбутися ревнощів

Психологи діляться порадами, як перестати ревнувати / Колаж: Главред, фото: pexels.com

Помітили, що почали підозрювати свого партнера у підозрілих зв'язках? Дізнавайтеся, звідки береться почуття ревнощів і як його позбутися.

Ревнощі - це нормально. Виникає почуття ревнощів зазвичай через власну невпевненість або травматичний досвід минулого. З партнером в такому випадку краще переговорити і з'ясувати все, що вас хвилює. Главред розповідає, як перестати ревнувати і врятувати стосунки.

Багатьох на цьому етапі цікавить, звідки береться почуття ревнощів. Однак відповідь криється у людській природі: колись ревнощі могли бути захисною реакцією людини, щоб зберегти партнера і забезпечити потомство.

Водночас ревнощі можуть бути сигналом того, що ви почали відчувати себе недостатньо важливими або недооціненими у стосунках.

У деяких випадках ревнощі можуть бути ознакою вашої стурбованості відносинами. Партнер, якщо має до вас ніжне почуття, повинен зрозуміти і спробувати зміцнити відсутній зв'язок.

Ревнощі можуть спалахнути не тільки до вашого партнера, але і до подруги або друга. Це ж цілком природно.

Як перестати ревнувати хлопця? Просто розкажіть йому про те, що вас хвилює / pexels.com

Як перестати ревнувати і накручувати себе - поради психологів

Є багато способів, як зробити так, щоб не ревнувати, і всі вони зосереджені довкола ваших почуттів й відчуттів. Прислухайтеся до себе, до своїх потреб і страхів.

Адже чим небезпечна ревнощі - то це розривом стосунків через брак розмови віч-на-віч. Крім того, це загрожує стресом, ізоляцією. Багато людей, які страждають на недовіру, можуть почати палити або вживати алкоголь.

Тому ось кілька порад психологів, як позбутися ревнощів і недовіри:

Запам'ятайте, що перестати ревнувати вимагає часу і зусиль. Будьте толерантними до себе і працюйте над собою крок за кроком, щоб покращити свої стосунки та своє життя.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новини заразКонтакти