Де і як зберігати часник в домашніх умовах: дивна хитрість здивує результатом

Чи можна зберігати часник в холодильнику / Колаж: Главред, Фото: Pixabay/1195798, ua.depositphotos.com

Де зберігати часник, в холодильнику чи ні - важливі поради від досвідчених домогосподарок.

Багаторічна трав'яниста рослина часник користується популярністю в будь-який час року - як взимку, так і влітку. При цьому якщо ви робите запаси на зиму, варто дотримуватися кількох основних правил.

У багатьох виникає питання, чи можна зберігати часник в холодильнику. Фахівці говорять про те, що при дотриманні основних правил зберігання, ароматний часник може радувати вас цілий рік.

Як зберігати часник на зиму: основні рекомендації

Читайте наш матеріал "Навіщо поливати часник солоною водою: багатий урожай здивує досвідчених городників".

Якщо виконувати головні правила, то часник можна зберігати в домашніх умовах.

Що важливо пам'ятати:

Де краще зберігати часник в холодильнику чи ні

Незважаючи на те, що багато хто зберігає часник в холодильнику, це не є оптимальним рішенням. Адже в такому випадку існує велика ймовірність того, що він сильно пом'якшає. Приблизно такий же результат буде, якщо часник зберігати в закритому контейнері. Оптимальне зберігання часнику - в паперовому пакеті далеко від джерел перепаду температур і вологи.

Де потрібно зберігати часник в домашніх умовах

Для зберігання часнику краще передбачити спеціально відведене місце. При цьому також використовуйте відповідний посуд. Найкраще взяти пластиковий контейнер, в який викласти часник. Ідеально буде, якщо у контейнера будуть спеціальні отвори для провітрювання і вільного доступу повітря.

Як правильно зберігати часник, аби він не висох

Порядок дій:

Чи можна зберігати часник в морозильній камері

Якщо ви не плануєте найближчим часом використовувати часник, йому можна буквально «продовжити життя». При зберіганні в морозилці ви можете в будь-який момент отримати бажаний продукт. Додамо, що в морозилці часник можна заморожувати цілими головками.

Більше новин:

Новини заразКонтакти