Головний санлікар пояснив, коли перехворілим на COVID-19 потрібно робити щеплення

Вакцинація / УНІАН

Як каже головний санлікар ігор Кузін, вчені довели-вакцина проти COVID-19 не впливає на РНК або ДНК, геном людини, не змінюючи нічого в організмі.

Людина, яка перехворіла коронавірусною хворобою (COVID-19), може відправлятися на вакцинацію через шість-вісім місяців після одужання. Про це в ефірі "UA: Українське радіо" повідомив головний санітарний лікар Ігор Кузін.

Але, за його словами, такий стан речей застосовується до пацієнтів, які не належать до групи ризику. Він зазначив, що для людей з групи ризику щеплення необхідно отримувати відразу після одужання і після завершення первинного циклу реабілітації.

"Щодо антитіл, то немає референтного рівня антитіл, щоб не захворіти", - сказав медик.

Кузін каже, що вчені довели-вакцина проти COVID-19 не впливає на РНК або ДНК, геном людини, не змінюючи нічого в організмі.

"Вакцини пройшли два повноцінних етапи досліджень і вже завершується третій етап клінічних досліджень, а це вже фінальний етап безпеки вакцини", – сказав головний санітарний лікар країни.

Читати такожЯка вакцина ефективніша і чи потрібна бустерна вакцинація світу: ізраїльський лікар дав відповідь

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що всесвітня організація охорони здоров'я закликала владу країн не проводити кампанії з додаткової вакцинації проти коронавірусу хоча б до кінця вересня. На той час у ВООЗ пояснили розривом між кількістю щеплень у багатих і бідних країнах, яке невпинно збільшується.

Пізніше заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, що Україна знаходиться на піку вакцинальної кампанії.

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти