Як швидко прибрати лід зі сходинок: 3 ефективні способи, щоб позбутися небезпечної "ковзанки"

Є декілька способів швидко прибрати лід зі сходинок, на ґанку або на вулиці/ ua.depositphotos.com, УНІАН

Щоб уникнути травмування взимку, краще мати під руками засоби, що допоможуть швидко розчинити лід.

Зима – це час, коли своя персональна "ковзанка" може переслідувати кожного з нас навіть вдома. Навіть того не очікуючи, можна серйозно травмуватися, лише вийшовши на вулицю. Не обов’язково відходити далеко від свого житла, адже льодова пастка може чекати там, де її не чекаєш – просто на ґанку. Тому краще наперед використати засіб від льоду на сходинках, ніж потім потерпати від наслідків.

Для прихильників традиційних методів боротьби з льодом можна скористатися сіллю. Але пам’ятайте, що вона потім разом із водою всмоктується у ґрунт і впливає на рослини – на тому місці замість трави може утворитися пусте піщане місце.

Крім солі, є ще кілька інших ефективних способів, як швидко прибрати лід на ґанку, щоб ніхто не впав і не травмувався.

1. Гаряча вода і спирт

Можна приготувати спеціальний розчин. Потрібно змішати 1 столову ложку спирту та одну чайну ложку миючого засобу для посуду. До них додати 2 л гарячої води. Після цього розчином обробити заледенілі ділянки.

Така суміш розтопить лід, і можна буде не боятися, що хтось травмується.

2. Ручне очищення

Для цього будуть потрібні лопата, лом і віник. Потрібно збити шар льоду першими двома інструментами, а потім змести віником, щоб уламки не розтанули і не замерзли знову на тому ж самому місці.

Якщо ви шукаєте спосіб, як прибрати лід з бетону, то такий метод вам підійде. А от на плитці його застосовувати вкрай ризиковано.

3. Розтопити лід обігрівачем

Для цього можна скористатися інфрачервоним обігрівачем або тепловою пушкою. Вони допоможуть швидко прибрати товстий шар льоду.

Якщо ж ці методи не підходять, можна щедро посипати заледеніле місце піском – тоді ходити по ньому стане набагато безпечніше.

Читайте також:

Новини заразКонтакти