Як позбутися від неприємного запаху у ванній або туалеті: найпопулярніші способи

Туалет, запах / https://ua.depositphotos.com/

Главред зібрав найпопулярніші способи боротьби з дуже поширеною напастю - неприємного запаху у ванній або, особливо, в суміщеному санвузлі

Навряд чи знайдеться людина, яка не стикалася з проблемою неприємного запаху у ванній або туалеті.

Як прибрати неприємний запах у ванній кімнаті

Модно до блиску начищати санвузол, але неприємний запах у ванній все одно буде псувати настрій господареві і його гостям.

Як кажуть сантехніки, запахи в санвузлах найчастіше виходять через проблеми з повітрообігом. Повітря спершу застоюється, потім невчасно виводиться назовні, в ньому накопичується надмірна кількість вологи. Як наслідок, в такому середовищі швидко росте цвіль і грибок, швидко розкладається бруд, яка накопичується в стоках раковини і чи ванни. І відповідно, по ванній кімнаті розливається сморід.

Тут допоможе хороший витяжний вентилятор, який повинен забезпечити повітрообіг у ванній/душовій кабіні на рівні близько 90 кубічних метрів на годину, На раковину ‒ 30 кубічних метрів на годину, на унітаз ‒ 75 кубічних метрів на годину.

Крім того, якщо неприємний запах не дуже сильний, то для нормальної вентиляції потрібно зробити припливний отвір. Це може бути і просто зазор між підлогою і дверним полотном, і кілька невеликих отворів в самих дверей.

Як прибрати запах каналізації у ванній

Найкращий спосіб каналізацію прочистити. Є безліч корисних пристроїв для цього. Найпопулярніші – вантуз і трос. Перший інструмент відмінно підійде для чищення сифона, але навряд чи допоможе, якщо засмічення великий і далеко від зливу. Другий же - набагато більш універсальний.

Вантуз потрібно поставити так, щоб він повністю закривав зливний отвір ‒ у ванній або раковині. Після цього відкривають воду ‒ Нехай ллється до тих пір, поки вона не покриє нижню частину еластичного Ковпака. І швидко кілька поступальних рухів вгору-вниз. Потім вантуз потрібно підняти і спостерігати за тим, як вода стікає. Якщо вона погано проходить, то операцію повторюють.

Якщо ситуація складна, то потрібно використовувати металевий трос для прочищення труб. Але, фахівці кажуть - якщо Сантехніка Пластикова, то його небажано застосовувати. Якщо ж труби з металу і відсутній ризик пошкодити сифон, то береться саме трос.

Трос слід пропустити в зливний отвір і акуратно повільно прокручувати ‒ поступово проштовхуючи його по трубах. Коли інструмент проломиться до засмічення, то сміття зачепиться за гак і його можна діставати. Після цього все потрібно промити гарячою водою ‒ для того, щоб усунути залишки засмічення і бруд.

Ну і третій спосіб прибрати запах у ванній кімнаті ‒ герметизація стиків каналізації

Найпростіше ущільнити стики фум-стрічкою, але цей спосіб тимчасовий. Більш надійний і довгостроковий спосіб – обробка речовинами-герметиками.

Тут, перед початком роботи, потрібно якісно очистити, осушити і знежирити поверхні. Герметик наносять на шов по колу. Лінія повинна бути безперервною. Далі - для зручності нанесення і вирівнювання можна використовувати м'який шпатель.

Коли робота закінчена, склад залишити до повного висихання (час має бути вказано на упаковці), після чого можна використовувати каналізацію.

Новини заразКонтакти