Як натерти часник та не забруднити посуд: лайфхак, про який ви навіть не здогадувалися

Як швидко натерти часник / ua.depositphotos.com

Багато з домогосподарок не дуже полюбляють часникочавки – непробачно багато залишається на ній часнику. Пропонуємо вам альтернативний спосіб подрібнити часник.

Без часнику на кухні не обійтися. Він й смак страви додасть й будь-яку заразу вб'є. А вже коли йде пора закруток на зиму – тільки встигай чистити пахучі зубчики. Втім, є одне, але – дістати всі часточки з часникочавки і відмивати посуд потім проблематично.

Так, часто часник для улюбленої страви потрібно не просто подрібнити, а перетворити у пюре. Для цього й знадобиться вам тертка. І якщо у вас раптом не виявилося під рукою часникочавки або ж ви нею не любите користуватися, ми навчимо вас, як натерти часник на тертці так, щоб її потім не довелося відчищати.

Уся хитрість у плівці чи поліетиленовому пакеті. Цей кухонний трюк старий як світ, але здогадуються про нього одиниці. Тож беріть і ви собі на озброєння, аби спростити собі життя.

Як натерти часник і зберегти тертку чистою

Не бійтеся, що плівка чи пакет, порветься. У них достатньо щільності для того, щоб не зачепитися за металеві зубчики.

Оберніть тертку плівкою або поліетиленовим пакетом / фото cookit.guru
Натирайте часник без забруднення посуду / Фото cookit.guru

Кухня щодня забирає у нас масу сил та часу. А як хочеться, аби наше кулінарне життя було простіше, яскравіше та веселіше. Раніше ми ділилися добіркою суперкорисних лайфхаків, які спростять ваш кухонний побут та звільнять купу часу для інших домашніх справ.

Автор: Денис Пономаренко
Новини заразКонтакти