Як відбити м'ясо без молотка, шуму і бризок: прості секрети

М'ясо можна відбивати без молотка / ua.depositphotos.com

Главред зібрав прості секрети, як відбити м'ясо без шуму, бризок і навіть без молотка.

М'ясні страви є в раціоні майже кожної людини, адже з цього продукту можна приготувати неймовірно смачні рулетики, котлети по-київськи або просто посмажити відбивні. У будь-якому випадку смак буде незрівнянний.

Однак перед тим як приступити до приготування страв, м'ясо потрібно відбити. В іншому випадку м'ясо буде жорстким і страва буду зіпсована. Цей процес дуже копіткий, адже коли ми відбиваємо м'ясо – гуркіт чують навіть сусіди. До того ж під час відбивання бризки розлітаються по всій кухні. Главред зібрав для вас прості секрети, як відбити м'ясо, щоб не було ні шуму, ні бризок. Крім того, є способи, як відбити м'ясо без молотка. Про це читайте далі.

Як відбити м'ясо, щоб не було бризок?

Щоб під час відбивання м'яса не було бризок, потрібно загорнути його в харчову плівку. Тільки після цього можете відбивати м'ясо. Варто відзначити, що харчова плівка може легко порватися при відбитті м'яса, тому бажано брати міцну плівку, наприклад, для заморожування продуктів.

Якщо плівки немає, то є ще один секрет. М'ясо буде відбиватися без бризок, якщо його покласти на кілька хвилин в морозильну камеру. До того ж таке м'ясо буде набагато легше нарізати.

Як відбити м'ясо без шуму?

Знизити рівень шуму в десятки разів під час відбивання м'яса допоможе звичайний кухонний рушник. Бажано брати великий рушник, адже його потрібно скласти в 3-4 шари і постелити під дошку для нарізки.

Є більш радикальний метод відбивання м'яса без єдиного шуму. Такий метод підходить тим, у кого вдома є маленькі діти, які сплять. Щоб не розбудити малюків, потрібно застелити рушник як розказано вище, потім на нього покласти обробну дошку, а вже зверху дошки покласти ще один рушник. Далі добре обгорніть м'ясо в харчову плівку (бажано в кілька шарів) і покладіть його на обробну дошку поверх рушника. Тепер можна спокійно відбивати м'ясо, шуму не буде взагалі.

Як відбити м'ясо без використання кухонного молотка?

Іноді буває так, що кухонного молотка немає під рукою, проте приготувати щось смачненьке ну дуже хочеться. У цьому вам може допомогти звичайний кухонний ніж, скляна або пластикова пляшка, а також качалка для тіста і товкачка для картопляного пюре.

Як відбити м'ясо кухонним ножем?

Кухонний ніж ідеально справляється з відбиванням м'яса. Не дарма таким чином відбивають м'ясо всі професійні шеф-кухарі. Щоб відбити м'ясо ножем, потрібно знайти найбільший ніж, який тільки є на вашій кухні. Маленьким ножем ви не зможете нормально відбити м'ясо. Коли відповідний ніж знайдений, починайте відбивати м'ясо не гострою його стороною, а тупою. Стукайте по м'ясу в різних напрямках, а потім переверніть його і також гарненько відбийте за допомогою ножа.

Як відбити м'ясо пляшкою?

Ще одним дієвим методом відбивання м'яса без використання молотка є скляна пляшка. Щоб скористатися цим методом, потрібно перевернути пляшку догори дном і шийкою пляшки відбивати м'ясо. Можете також відбити м'ясо і денцем пляшки, якщо вам так зручніше.

Зауважимо, що відбивати яловичину скляною пляшкою потрібно дуже обережно, адже у цього виду м'яса дуже жорсткі волокна. Тому пляшка може випадково розколотися, а осколки потраплять на м'ясо. Найкраще скляною пляшкою відбивається м'ясо курки.

Також непогано справляється з відбиванням м'яса пластикова пляшка, наповнена доверху водою. Перед тим як відбивати м'ясо оберніть денце пляшки харчовою плівкою і можете обробляти м'ясо.

Як відбити м'ясо качалкою для тіста?

Відбити м'ясо без молотка також допоможе качалка для тіста. Просто загорніть її в харчову плівку і починайте відбивати м'ясо. Також з легкістю відбити м'ясо допоможе товкачка для картопляного пюре.

Це і всі способи відбивання м'яса без кухонного молотка, які ми зібрали для вас. Вибирайте свій і користуйтеся із задоволенням. Однак пам'ятайте, що надмірне відбивання м'яса може призвести до того, що воно втратить сік і стане сухим після приготування. Важливо знати міру.

Вас може зацікавити:

Автор: Аліна Дембіцька
Новини заразКонтакти