Як випрати і не угробити пуховик: поетапна інструкція

Як випрати пуховик / скріншот

З пранням пуховика у багатьох виникають труднощі, але знаючи перевірені поради, ви з легкістю впораєтеся з поставленим завданням.

З приходом холодів багато хто вже дістав курточку, але пора задуматися і про зиму, коли пуховик стане постійним елементом у вашому гардеробі.

Для початку потрібно підготувати ваш брудний пуховик. Насамперед завжди вивчайте етикетку. Вона вам дасть найбільше інформації.

Як прати пуховик в пральній машині

Звичайні порошки не підходять для прання пуховиків. Краще використовувати замість них рідкі засоби. А для очищення виробів з натуральним наповнювачем краще купіть спеціальний засіб, який захищає пух від пошкоджень.

Переходимо до самого прання:

Як випрати пуховик вручну

Ручне прання вимагає набагато більше зусиль, ніж машинна. Є ймовірність того, що наявні плями можуть не випрати повністю.

Як сушити пуховик після прання

Розстебніть замки і розправте пуховик. Сушіть пуховик виворітного стороною, щоб він не вигорів. Струсіть пуховик, щоб розподілити наповнювач в середині.

Повішайте його на вішалку-плічка в вертикальному положенні – так вода стече швидше. Якщо залишити висихати пуховик в горизонтальному положенні, наповнювач може запреть і в ньому може початися процес гниття.

Що не можна робити при пранні пуховика

Неправильно підібраний режим прання, який призводить до появи грудок пуху всередині. Постарайтеся розподілити пух вручну. Робити це необхідно під час сушіння і після неї. Якщо це не дало результатів, краще перепрати пуховик заново за всіма правилами.

Миючий засіб не вимився до кінця. Зазвичай це відбувається при використанні сухих порошків. Просто включите повторне полоскання.

Залишилися плями. Заперіть їх і повторіть процес прання.

Запах в приміщенні після тривалої сушки. Повісьте виріб на балконі або на вулиці, щоб воно добре провітрилося. Але якщо запах залишиться, доведеться повторити прання.

Вам може бути цікаво:

Автор: Сергій Кущ
Новини заразКонтакти