Як правильно прати спідню білизну: золоті правила, які повинен знати кожен

Як правильно прати спідню білизну/ ua.depositphotos.com

Щоб не зіпсувати спідню білизну неправильним пранням, варто знати низку основних правил.

Жіноча спідня білизна у наш час має різноманітні стиль та дизайн і виготовляється з різних матеріалів. Відрізняються різноманітністю також моделі чоловічої нижньої білизни. Але незалежно від моделі усі такі речі потребують обережності та делікатності у догляді. Тому варто знати наперед, як правильно прати спідню білизну у пральній машині та вручну.

Першочергово варто враховувати низку основних правил. Перед пранням будь-якої білизни потрібно ознайомитися з інформацією на ярличку, де виробник вказує ключові рекомендації до догляду. Як і весь інший одяг, спідню білизну також варто сортувати за кольорами перед пранням. Також не варто класти у пральну машинку разом вироби з натуральної та синтетичної тканини, адже у них різні вимоги до прання.

Важливо наповнювати барабан лише наполовину і разом з білизною не класти речі, які можуть її пошкодити – наприклад, вироби з блискавками, різними застібками чи іншими небезпечними для ніжної тканини елементами.

Тонку та делікатну спідню білизну варто прати у спеціальних мішечках, які захистять її від пошкодження. Миючий засіб варто підбирати з усією відповідальністю – це має бути або спеціалізований гель чи порошок, або порошок для прання дитячого одягу. Рідкі гелі у цьому випадку будуть кращими, ніж порошок, адже вони краще виполощуться.

Не варто застосовувати для спідньої білизни агресивні засоби для відбілювання, наприклад, білизну. Краще замінити їх кисневими відбілювачами.

При цьому потрібно пам’ятати, що новий щойно придбаний комплект білизни перед одяганням обов’язково варто спершу випрати.

Як правильно прати спідню білизну в пральній машині

Крім усіх вищезазначених правил варто пам’ятати ще декілька, якщо ви плануєте випрати спідню білизну саме з допомогою пральної машини.

1. Якщо на білизні багато мережива або інших декоративних елементів, то краще випрати такі речі вручну. Машинне прання може не тільки пошкодити, а й безповоротно зіпсувати такі вироби.

2. Бавовняна білизна гарно переносить машинне прання і за потреби може витримувати температури навіть до 90 градусів, а от синтетична білизна "не любить" температури, вищої за 40 градусів.

3. Варто обирати віджим на найнижчих оборотах, щоб не пошкодити білизну.

4. Якщо на білизні є складні плями, то перед тим, як відправляти її барабан машинки, варто спершу її замочити.

Як прати спідню білизну руками

Ручне прання допоможе зберегти спідню білизну цілою якомога довше. Тому якщо є сумніви, чи витримає той чи інший комплект прання у машинці, краще не ризикувати і випрати його вручну.

При цьому варто дотримуватися усіх правил, про які ми писали вище, і також кількох наступних:

1. Важливо контролювати температуру води і силу тертя. Якщо білизна делікатна, не варто її прати у гарячій воді, проконтролюйте, щоб вона була теплою.

2. Краще використовувати рідкий гель для прання – він краще виполощеться.

3. Якщо на білизні є складні плями, її спершу варто замочити на 20-60 хвилин у воді з миючим засобом.

4. Після прання білизну варто добре прополоскати у прохолодній воді.

5. Під час останнього циклу полоскання можна додати у воду трішки ополіскувача для білизни – це допоможе надати речам приємного аромату і м’якості.

Читайте також:

Новини заразКонтакти