Як правильно варити спагеті на плиті, у мікрохвильовці та мультиварці: покрокова інструкція

Для того, щоб спагеті не злиплися, під час приготування потрібно додавати олію/ ua.depositphotos.com

Якщо ви хочете смачно приготувати спагеті, дотримуйтеся покрокової інструкції. Їх можна зварити як у каструлі на плиті, так і в мультиварці або мікрохвильовці.

Для приготування спагеті загалом потрібно від 7 до 12 хвилин. Але яка точно кількість часу знадобиться для спагеті, які ви хочете зварити, краще подивитися на упаковці – там повинна бути зазначена ця інформація.

Якщо вас цікавить, скільки потрібно варити спагеті до стану аль денте (коли вони практично готові, але не розварені і трішки твердіші) – просто тримайте їх на вогні на кілька хвилин менше, ніж під час звичайного способу приготування.

Цікаво, що спагеті можна готувати не лише усім відомим найпростішим способом – у каструлі на плиті. Їх також можна зварити у мультиварці або мікрохвильовці. Давайте розберемося, як варити спагеті покроково у кожному з цих способів.

Як зварити спагеті в каструлі на плиті

Для цього знадобиться велика каструля, яка має широке дно. У ній потрібно закип’ятити воду в розрахунку 1 л на кожні 100 г спагеті. Коли вода закипить, спагеті потрібно покласти у неї так, щоб утворилося "віяло". Для цього просто опускаємо у воду один кінець продукту, а другий буде виглядати над верхом каструлі.

Не потрібно "допомагати" спагеті опуститися у воду у перші ж секунди приготування – наприклад, ламати їх пополам або штовхати на дно. Просто зачекайте одну-дві хвилини, і верхній край сам опуститься у воду, коли низ спагеті стане достатньо м’яким.

Додайте сіль за своїм смаком.

Далі потрібно варити спагеті на невеликому вогні і періодично помішуючи. Не потрібно накривати його кришкою.

Для того, щоб макаронні вироби не злипалися, під час приготування можна додати у воду трішки соняшникової або оливкової олії. Коли вони приготуються, відкиньте на друшляк без промивання водою. Замість промивання можна додати ще трішки олії.

Готові спагеті відкиньте на друшляк, водою промивати не потрібно/ ua.depositphotos.com

Як зварити спагеті в мультиварці

Налийте у мультиварку воду з розрахунку 1 л на кожні 100 г спагеті, посоліть і закип’ятіть. Далі покладіть у воду самі макаронні вироби, зачекайте кілька хвилин, поки низ розм’якне і вони повністю опустяться на дно, і за бажанням додайте трішки соняшникової чи оливкової олії.

Закрийте кришку і варіть до готовності. Після того, як вони уже зваряться, відкиньте на друшляк. Промивати їх не потрібно.

Для приготування таких макаронних виробів у мультиварці потрібно обирати спеціальний режим для спагеті або пасти. Якщо його немає, обираємо режим для приготування на пару.

Як зварити спагеті у мікрохвильовій печі

Розламайте спагеті на дві частини і покладіть у посуд, який підходить для використання у мікрохвильовці. Далі залийте макаронні вироби водою, щоб її рівень був приблизно на 5 см вище спагеті. Ємність не потрібно накривати кришкою.

Поставте посуд зі спагеті у мікрохвильовку, виставте час приблизно на 3 хвилини більше від того, який вказаний на упаковці. Коли макаронні вироби зваряться, відкиньте їх на друшляк.

Читайте також:

Автор: Альона Вороніна
Новини заразКонтакти