Як правильно вибирати продукти харчування в магазині: хитрощі шоперів та поради дієтолога

Як правильно вибирати продукти харчування в магазині / УНІАН

Від якості продуктів залежить ваше здоров'я.

Правильно купувати продукт харчування - не означає вміти вибирати найбільш вигідний за ціною товар. Обов'язково потрібно звертати увагу на його якість, термін зберігання, його реальну необхідність і користь.

Главред зібрав поради досвідчених покупців і медиків, які допоможуть вам не тільки заощадить, але і вберегти ваше здоров'я.

Складайте список необхідних продуктів

Банальна, на перший погляд, рекомендація допоможе організувати покупку продуктів харчування і, зрештою, заощадить ваш час.

Як перевірити якість продуктів харчування в магазині

У магазині не завжди можна перевірити продукт за органолептичними показниками, але зате виробник повинен надати всю необхідну інформацію на пакувальному матеріалі.

Уважно вивчайте склад продуктів

Остерігайтеся продуктів харчування, у яких в складі великий перелік харчових добавок. Але при цьому не забувайте, що багато недобросовісні виробники приховують істинний склад, тому іноді необхідно провести додаткову перевірку якості своїми силами.

Закуповуємося правильно - поради дієтолога

У матеріалі Healthline спеціаліст озвучив правила, якими не можна нехтувати при поході в магазин.

Сплануйте свій тиждень і напишіть меню на кожен день

Якщо ви збираєтеся обідати поза домом або пропускати вечері – не варто запасатися продуктами на тиждень з метою кожен день щось готувати самостійно.

Перевіряйте кухню перед походом в супермаркет

Перед походом за продуктами, проведіть інвентаризацію того, що у вас вже є в шафах і холодильниках. Це допоможе скоротити список, кількість харчових відходів і позбавить вас від думки: "потрібно ще ось це купити, але не пам'ятаю, їсть вдома чи ні".

Читати такожЯк правильно зберігати продукти в холодильнику і тримати його в чистотіЯкщо у вас залишилося зовсім небагато масла або круп, але на тиждень їх ще точно вистачить – ви зможете скоротити свої витрати і купити свіжі продукти в наступний раз. Обов'язково перевірте морозильну камеру - там можуть залишатися продукти з попередніх походів в магазин.

Автор: Сергій Кущ
Новини заразКонтакти