Як врятувати підгорілу гречку: вийде неймовірно смачна страва

Підгорілу гречку можна легко реанімувати за допомогою простого соусу/ ua.depositphotos.com

Підгорілу гречку можна врятувати, якщо додати до неї кілька простих інгредієнтів.

Якщо доводиться готувати їжу і паралельно виконувати інші завдання, іноді це може обернутися поганими наслідками. Наприклад, можна ненароком недогледіти і зіпсувати страви, які ви готуєте. Особливо уважними під час приготування їжі потрібно бути з крупами, адже вони під час нагрівання швидко вбирають у себе воду, і, як наслідок, можуть пригоріти.

Крім цього, деякі кухарі радять не перемішувати крупи під час варіння, щоб вони зберігали свою цілісність. Проте така порада іноді може з нами "зіграти злий жарт", адже каша за таких умов може пригоріти від дна. Після цього є ризик, що вона може стати гіркою і неїстівною.

Якщо ви готували гречку і з нею сталася така прикрість, не спішіть її викидати. Адже є хороший спосіб, як її реанімувати. Якщо докласти трішки зусиль, то можна врятувати підгорілу гречку.

Ситуацію можна виправити, якщо у вас під руками є кілька простих продуктів. Для цього знадобляться:

З цих продуктів потрібно зробити соус, який прибере гіркоту і стане чудовим вирішенням проблеми, як прибрати запах підгорілої каші.

Для соусу потрібно покласти на сковороду шматочок масла і додати рослинну олію. Обсмажити там одну цибулину та кілька зубчиків часнику до золотистого кольору, перед цим їх потрібно дрібно накришити.

Додати копчену паприку – можна чайну ложку, але потрібно орієнтуватися на ваші смакові уподобання і кількість каші. Далі додати склянку молока і натерти туди 100 г сиру. Перемішати і довести до кипіння.

Після цього додати соус до гречки і добре перемішати. Паприка добре перебиватиме смак підгорілої крупи, а молоко і сир нейтралізують гіркоту.

Вас також може зацікавити:

Новини заразКонтакти