Як зробити унітаз знову білим: прибираємо застарілий наліт і жовтизну

Як очистити застарілий наліт і жовтизну на унітазі / скріншот

У цьому вам допоможуть народні засоби, які коштують копійки.

Навіть після самого ідеального догляду на унітазі утворюється жовтий наліт, від якого досить складно позбутися.

До неприємного оку вапняного нальоту та жовтизни призводять незадовільний стан інженерних комунікацій і наявність в складі води великої кількості мінералів і сполук.

Як очистити унітаз від вапняного нальоту

Без шкоди для поверхні впоратися з нальотом допоможуть склади на основі лугу, але ви можете скористатися і народним засобом.

Для цього приготуйте кашку з харчової соди.

Нашатир прибирає вапно і відбілює пожовклу сантехніку. Змішайте його з перекисом водню в співвідношенні 1: 2. Нанесіть розчин за допомогою губки і змийте через 20 хвилин. При використанні дотримуйтесь запобіжних заходів і обов'язково провітріть приміщення після обробки (щоб в повітрі не витали випаровування нашатирного спирту).

Як очистити унітаз від жовтого нальоту

Білизна добре видаляє жовтий наліт і відбілює поверхню чаші. Для обробки потрібно залити на ніч пляшку білизни в унітаз, попередньо прибравши звідти воду за допомогою вантуза або інших підручних засобів.

Читати такожПрибирає наліт, іржу і жовтизну: як очистити ванну в домашніх умовахВранці поверхню промивають водою кілька разів. Мінус білизни в тому, що засіб виділяє хлор, який несприятливо впливає на організм, а також на гумові ущільнювачі, які після процедур втрачають свою еластичність і починають пропускати воду.

Читайте також:

Автор: Сергій Кущ
Новини заразКонтакти