Як зробити смачний зелений чай: простий трюк дасть потужний ефект

Зелений чай, зелений чай з молоком / instagram.com/lago.milk/aiticlab/zdoroviatyt/

Ті з чаєманів, які люблять зелений варіант напою, часом замислюються "Як зробити смачний зелений чай". Главред вирішив розібратися в темі.

Що можна додати в чай, щоб було смачно ‒ питання не таке просте, як здається. Нижче ми розглянемо, якими добавками можна урізноманітнити смак зеленого чаю.

Які трави можна додати в зелений чай

Зміцнити смак зеленого варіанту чаю можна такими трав'яними добавками:

Зелений чай, зелений чай з молоком / instagram.com/lago.milk/aiticlab/zdoroviatyt/

А якщо ви хочете дізнатися, чи можна пити зелений чай без цукру, то рекомендуємо прочитати наш матеріал: "Чи можна пити зелений чай без цукру: нюанс, про який мало хто знає".

Чи можна пити зелений чай з молоком

Відповідь проста - можна. Але є деякі нюанси. В першу чергу, все залежить від сорту чаю. Індійські та цейлонські сорти зазвичай дуже гіркі. Чому вже пару століть туди ллють добавки по типу молочних продуктів допомагають відтінити і пом'якшити смак, перебити гірчинку. Китайські в такому "помічника" не потребують. Вони спочатку мають солодкуватий присмак, тому в Англії і в ряді інших країн їх вживають в чистому вигляді. Може покращувати обмінні процеси, виводити з організму шлаки і токсини, знижувати рівень шкідливого холестерину. А також виступати в ролі джерела антиоксидантів, є безпечним природним діуретиком. В цілому ці якості дозволяють побачити в напої ефективний засіб при зайвій вазі, набряках, порушеннях перистальтики і серцево-судинних захворюваннях.

Але є люди, яким необхідно з обережністю вдаватися до вживання зеленого чаю з молоком. Розгальмовує ефект, прискорене серцебиття, проблеми з концентрацій – ось далеко не всі можливі наслідки ігнорування індивідуальної реакції на продукцію, яка містить кофеїн.

Під питанням залишається і те, чи можна пити зелений чай з молоком при загостреннях хронічних проблем з шлунково-кишковим трактом. Більшість фахівців сходиться на тому, що часті чаювання можливі тільки в період ремісії, а сам продукт повинен бути свіжим і злегка остиглим. Крім того, обмежити денну дозу зеленого чаю з молоком потрібно гіпертонікам з гіпотоніками. У будь-якому випадку, індивідуальні особливості прийому тонізуючих напоїв (якщо у людини раніше були діагностовані проблеми зі здоров'ям) вимагає обов'язкової консультації з лікуючим медиком.

Вас можуть зацікавити такі Тексти:

Новини заразКонтакти