Як зберегти полуницю свіжою: буде лежати тиждень завдяки одному інгредієнту

Як зберегти полуницю свіжою / колаж: Главред, фото: instagram ledidi_iam / nadezhdadulimova

Главред розповість, як довше зберегти свіжу полуницю в холодильнику.

Сезон полуниці в Україні вже стартував і перші застілля з нею в тому числі. Однак з'явилася проблема, полуниця - ягода, яка досить швидко псується, а хочеться насолоджуватися довше. Ми розповімо, як зберегти полуницю свіжою за допомогою простих дій.

Як зберегти полуницю свіжою - контролюємо вологість

Багато людей замислюючись про те, що можна зробити з полуницею, щоб не пропала, забувають про те, що саме підвищена вологість найчастіше призводить до того, що ягода швидко псується і не зберігається довго.

Для того, щоб зберігати полуницю в холодильнику довго, важливо мити тільки ту частину ягід, які ви збираєтеся вжити. Також варто зберігати полуницю, перекладаючи ягоди паперовими рушниками, вони вберуть в себе зайву вологу.

Як довше зберегти свіжу полуницю в холодильнику - оцет на допомогу

При думці про те, як довше зберегти полуницю - можна відразу йти за оцтом. Даний продукт може зберегти полуницю на термін більше тижня.

Необхідно зробити розчин з оцту і води в пропорціях 1 до 3 відповідно. Кількість розчину має бути така, щоб в нього повністю помістилася вся полуниця, яку ви хочете зберегти.

Опускайте ягоди в розчин і чекайте близько 10 хвилин. По закінченню цього часу потрібно просушити полуницю, укласти її в контейнери з отворами і перекласти паперовими рушниками. Дуже важливо, щоб в контейнери вільно надходило повітря, тоді ягоди зможуть зберігатися довго і не пропадуть.

Дивіться відео, яке допоможе вибрати смачну полуницю:

Також вам може бути цікаво:

Автор: Єлизавета Бельмас
Новини заразКонтакти