Як створити ідеальну спальню: ідеї стильного дизайну

Спальня і тренди 2022 року / Pinterest by Bored Panda

Деякі ідеї прості, але в той же час дуже функціональні.

Американський" ветеран " дизайну з Сан-Франциско Емілі Манро розповіла якою має бути ідеальна спальня. За її словами, найголовніше полягає в тому, щоб думати про простір як про зону відпочинку.

"Наше життя так розплановане і динамічне. Ми завжди на зв'язку - будь то технології або наше робоче життя", - говорить Манро. "Спальня-це останнє таємне місце притулку та миру в домі"» Тому вона наводить як приклад кілька прийомів, як зробити свою спальню ідеальною.

1. План дій

"Завжди починайте з функціональності", говорить Манро. У спальнях це означає, що потрібно зайнятися найбільшим елементом в кімнаті: матрацом. При покупці матраца необхідно враховувати безліч факторів, від розміру до жорсткості і його складу, наприклад, піни з ефектом пам'яті або витків пружин.

Заглибтеся в свої переваги і зробіть матрац першою покупкою в дизайні кімнати. Висота матраца, з пружинним блоком або без нього, сильно різниться і впливає на те, яке узголів'я можна купити. Після того, як матрац обраний, інша частина вибору кімнати може виходити з нього.

Pinterest by Studio McGee

2. Визначте настрій і естетику

"Спальня, як правило, місце відпочинку та притулку, Тихе місце в будинку", - говорить Манро. "Але те, що означає "тихий", може бути різним для різних людей". Для деяких притулок може складатися тільки з м'яких нейтральних або темних стін, в той час як інші захочуть, щоб їх оточували яскраві кольори і візерунки.

Можливо, ви не зможете заснути, якщо в кімнаті не буде ніяких дрібничок, або ви захочете відтворити вид готелю з улюбленого місця відпочинку. Подумайте, які кольори і оточення допомагають вам розслабитися і як це можна втілити в дизайні інтер'єру.

3. Створіть баланс

Фокус кімнати за замовчуванням, як правило, є узголів'ям ліжка, але Манро каже, що це не завжди так. «Ви можете захотіти мати неймовірно великий узголів'я з візерунком, тоді все інше в кімнаті повинно бути дійсно нейтральним", говорить вона.

Або ви можете вибрати нейтральну текстуру для узголів'я, а потім додати яскраву постільну білизну. Мета полягає в тому, щоб всі предмети в кімнаті відповідали балансу між функціональністю, кольором, масштабом, візерунком і текстурою.

Фото Pinterest by Start at Home Decor

4. Слідкуйте за відстанню

Ідеальний зазор навколо ліжка становить не менше 80 см, щоб забезпечити господарям зручний прохід для доступу до обох сторін. З цією метою тумбочки шириною 80 см по обидві сторони від ліжка забезпечують достатньо місця і для проходу, і для зберігання речей.

5. Виберіть відповідне освітлення

Через те, що ліжко займає так багато місця, світильники в спальні стають дизайнерської вивертом, що дозволяє відвернути погляд від горизонтальної площини і додати елемент декору.

"Освітлення може бути чудовою функцією", говорить Манро. Для функціональності Манро вважає за краще встановлювати центральну підвісну люстру в кожній спальні, щоб полегшити освітлення простору при вході.

При виборі приліжкових світильників важливим фактором є правильний вибір розміру. "Приліжкова лампа повинна бути не менше 75 см у висоту, щоб вона розташовувалася поруч з узголів'ям", - говорить Манро.

При підвішуванні бра джерело світла повинен знаходитися приблизно в 5-60 см від верхньої частини тумбочки, запобігаючи незручне рух руки від подушки.

6. Покладіть килимок під ноги

Ходити босоніж в спальні неминуче, тому " килимок в спальні робить її затишною і теплою». Можна розстелити один килим, а можна поєднати кілька. Багатошаровість в цьому році-в тренді.

Автор: Олена Кюпелі
Новини заразКонтакти