Як за 3 секунди дізнатися, що м'ясо зіпсувалося: прості трюки на замітку господиням

Як за 3 секунди перевірити м'ясо на зіпсованість / ua.depositphotos.com

Зіпсоване м'ясо може стати причиною харчового отруєння. Главред розповідає, як просто і легко перевірити м'ясо на свіжість.

В умовах постійного відключення електрики багато українців зіткнулися з тим, що продукти харчування почали псуватися з неймовірною швидкістю. Споживати зіпсовані продукти вкрай небезпечно, адже у них розвиваються бактерії, які можуть призвести до харчового отруєння. Особливо небезпечним є споживання зіпсованого м'яса. Главред розповідає, як за 3 секунди перевірити м'ясо на зіпсованість.

Запах

Перш за все потрібно перевірити м'ясо на запах. Якщо продукт зіпсований, то його запах буде тухлим та їдким. Щоб дізнатися, що м'ясо зіпсувалося, необов'язково підносити його до носа. Можна просто доторкнутися до нього долонею, а потім піднести її до обличчя. Цей спосіб є набагато безпечнішим.

Консистенція

М'ясо, яке зіпсувалося, може мати неприємну текстуру - воно слизьке або липке на дотик. Окрім того, зіпсоване м'ясо може втратити свою пружність. Тому, щоб перевірити, чи продукт зіпсувався, потрібно натиснути на нього: якщо м'ясо дуже повільно повертається до своєї попередньої форми, то це означає, що воно почало псуватися.

Колір

М'ясо, яке почало гнити, змінює колір. Якщо під час покупки м'ясо було жовтуватого, рожевого чи червоного кольору (в залежності від виду), а тепер на ньому з'явилися сірі чи зелені відтінки, то це означає, що воно вже почало псуватися.

Як врятувати м'ясо, яке почало псуватися

Вас може зацікавити:

Новини заразКонтакти