Як захистити садову ділянку від кліщів: поради досвідчених городників

Як захистити садову ділянку від кліщів - що радять досвідчені люди / ua.depositphotos.com і Libor / Flickr

У світі комах мало хто може по шкідливості скласти конкуренцію кліща. Главред зібрав поради садівників на тему "Як захистити садову ділянку від кліщів".

Кліщ - надзвичайно дрібне, але дуже чіпке (недарма у народу є приказка "вчепився як кліщ") і живуче створіння. Проте садівники давно вже накопичили досвід боротьби з ним і готові відповісти на питання "Як захистити садову ділянку від кліщів?" і "Як позбутися кліщів на дачі?".

Перший і найочевидніший варіант ‒ піддати землю акуратне хімічній обробці.

Чим можна обробити садову ділянку від кліщів

Тут підійдуть і стандартні антінасекомні препарати проти, і специфічні ‒ хіміки їх називають акарициди. Перші хороші тим, що ними можна труїти не тільки кліщів, а й іншими неприємними створіннями ‒ комарами, мурахами тощо. Але є один момент ‒ вони хороші проти дорослих комах і личинок, які вилупилися. Проти яєць, які ці паразити - кліщі встигли відкласти, універсальні препарати (фосфорорганічні інсектициди, піретроїди і авермектини) нічого не можуть зробити.

А ось акарициди, які спеціально винаходилися для боротьби з кліщами, знищують їх на всіх етапах ‒ від яєць до дорослих особин. Найкращі і популярні такі препарати - бензилати, тетразіни і акарофунгіциди, а також різні похідні сульфокислот.

Фахівці кажуть, що, якщо люди захочуть провести обробку від кліщів самостійно акарицидами (а не наймати для цієї непростої справи фахівців), то потрібно обов'язково ретельно дотримуватися норм захисту – спершу одягнути щільний халат з капюшоном або комбінезон, а потім надіти рукавички, окуляри і респіратор.

Читати такожЯк витягнути кліща в домашніх умовах: 3 простих лайфхака

Є і другий варіант - так званий "дідівський спосіб захисту від кліщів"

Чим обробити ділянку від кліщів народними засобами?

Читати такожВкусив кліщ: як правильно дістати комаху і не підхопити хворобу Лайма

І, нарешті, третій засіб від кліщів - це профілактика їх появи на дачній ділянці.

Для цього потрібно:

Інші новини:

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти