Яке найбільше місто у світі: топ-10 за населенням та територією

Токіо і Нью-Йорк - лідери по населенню і території, Колаж Главред, фото Pixabay

Токіо є найбільш густо населеним містом нашої планети.

За оцінками ООН, скоро загальна чисельність населення світу досягне восьми мільярдів чоловік. Враховуючи нинішній приріст населення, ООН також прогнозує, що населення планети досягне 8,5 мільярдів у 2030 році та 9,7 мільярдів у 2050 році.

За оцінками перепису населення США, лише в США проживає близько 331 мільйона людей. За даними Worldometers.com, станом на серпень 2022 року Китай з населенням майже 1,5 мільярда людей має найбільше населення у світі.

У країні та місті населення дуже різниться, але яке місто є найбільшим у світі?

Найбільше місто у світі за населенням

За даними World Population Review, найбільшим містом за кількістю населення є Токіо, з його 37 435 191 осіб.

Також, на питання про те, де в світі найбільше населення, відповість цей рейтинг:

Найбільше місто світу за площею

На відміну від вимірювання чисельності населення, визначення найбільшого міста світу за площею є менш простим завданням.

Кожна країна має своє власне визначення того, що являє собою місто, що ускладнює визначення стандартних розмірів найбільшого за площею міста.

Наприклад, World Population Review стверджує, що місто Сермерсук у Гренландії має площу понад 205 400 квадратних миль за міськими мірками з населенням 23 123.

Щоб усунути невідповідність між країнами, Demographia створила стандартизацію для вимірювання міст під назвою "міська територія", яка враховує щільність населення при визначенні площі міст. Використовуючи міську площу як міру вимірювання, міста та райони групуються разом, тому топ-10 найбільших міст за площею включають не окремі міста, а скоріше групи міст поблизу.

За даними World Populations Review, заснованого на звітах Demographia, 10 найбільших міст за площею квадратних миль виглядають так:

Вас також може зацікавити:

Новини заразКонтакти