Київ готують до карантину: коли COVID-сертифікат стане обов'язковим у столиці

Карантин в Києві / УНІАН

У КМДА розповіли, коли в Києві посилять карантин.

Київська міська адміністрація повідомила, що поки карантин у столиці не будуть посилювати.

У КМДА відзначили, що міська влада тільки готується до можливого посилення карантину в разі введення Києва в "помаранчеву" або "червону" зону.

У Департаменті муніципальної безпеки КМДА уточнили, що зараз йде підготовка структурних підрозділів міської та районних адміністрацій, організацій, підприємств і установ Києва до організації прийому громадян при перевірці COVID-сертифікатів і ПЛР-тестів.

"Зараз поки в Києві встановлено "жовтий" рівень епідопасності, наявність COVID-сертифікатів або ПЛР-тестів не є обов'язковою умовою для відвідування міських установ або установ", - йдеться в повідомленні.

При цьому в КМДА підкреслили, що зараз основними вимогами для відвідування закладу є захисна маска і дотримання дистанції.

"Ми вже готуємося до можливого посилення карантину і розробляємо механізми дій на випадок, якщо будемо змушені вимагати від структурних підрозділів міської влади, в тому числі ЦНАП, і від інших установ допускати відвідувачів тільки при наявності COVID-сертифікатів або негативних тестів на COVID", - заявив перший заступник директора департаменту муніципальної безпеки Олег Куявський.

Читати такожУкраїнцям світить "червона" зона: які регіони на межі посилення карантину

Раніше повідомляли, що в Києві з 5 жовтня посилюють карантин. Тепер відвідувачів у держадміністраціях, ЦНАПах, підприємствах та організаціях, незалежно від форми власності, прийматимуть тільки за наявності covid-сертифіката або ПЛР-тесту.

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти