Милі котики проживуть дуже довго: як піклуватися про тварин, щоб не довелося рано прощатися

Як довго живуть коти різних порід / Колаж фото ua.depositphotos.com

Тривалість життя котів залежить не тільки від їх породи, але і від харчування, догляду, активності і навіть походів до ветеринара.

Коли вдома є тварини, то атмосфера відразу наповнюється теплотою. Так приємно, коли приходячи з роботи можна обійняти цей маленький теплий клубочок.

Коти неймовірно відчувають людську енергетику. Вважається, що вони відчувають фізичний і душевний біль людини. Попри їх, часом, складний характер, коти можуть стати вам найкращими друзями.

Так хочеться, щоб ці друзі жили довго-довго. Однак, на жаль, тварини живуть менше, ніж люди.

Скільки живуть коти

Те, скільки живуть коти, в першу чергу залежить від породи:

Як зрозуміти, що у кішки настала старість

Ознаки старості починають з'являтися у кішок у віці 7-9 років. Ці зміни наступають поступово. Все починається зі зниження активності, погіршення якості шерсті, зниження апетиту і маси тіла.

Кішка стає менш рухливою, у неї знижується інтерес до стрибків і активних ігор, а в рухах може спостерігатися скутість. Все це пов'язано зі змінами в хребті і суглобах. Також у них починають страждати внутрішні органи.

Від чого залежить тривалість життя котів

Якщо кіт весь час знаходиться в небезпеці, погано їсть і про нього ніхто не піклуватися, то швидше за все він не зможе прожити довге життя. Адже на тривалість життя впливають багато факторів.

Харчування

Кожна порода має свої переваги в харчуванні і дуже важливо дотримуватися цього. Ні в якому разі не можна годувати котиків тим, що шкідливо для них. Адже саме це може істотно скоротити тривалість їхнього життя. Харчування має бути адаптованим навіть по мінеральних речовин, вітамінів і харчових добавок.

Спокій

Коти-тварини, яким не можна знаходиться в стресі. Саме стрес може стати причиною появи різних захворювань у котиків. Котам необхідна фізнагрузка і це стосується навіть домашніх, які живуть в квартирі. Кращим варіантом стане вигулка котів або хоча б рухливі ігри вдома.

Профілактика

Котам необхідно своєчасно робити щеплення. Це буде знижувати ризик зараження гострими і хронічними вірусними інфекціями. Також необхідна дегельмінтизація і обробка від зовнішніх паразитів.

Кастрація або стерилізація котів дозволяє знизити ризик внутрішньовидової агресії, травматизму і ризик розвитку захворювань органів репродуктивної системи.

Вас також зацікавить:

Новини заразКонтакти