Чи можна спати з грілкою і чим вона може бути небезпечна

Чи можна спати з грілкою? / Фото pixabay.com, ua.depositphotos.com

Найчастіше грілку використовують для того, щоб нагріти холодне ліжко. Але насправді це може закінчиться тим, що ви замерзнете ще більше.

Звичайна грілка зігріє навіть в найхолодніший день, але важливо використовувати її правильно, інакше вона може нашкодити здоров'ю.

Найчастіше грілку використовують для того, щоб нагріти ліжко і було тепло спати. Для цього грілку потрібно залишити під ковдрою на півгодини. Щоб ліжко прогрілася рівномірно, її можна кілька разів перекладати.

Чи можна спати з грілкою? Лікарі робити це не рекомендують. Справа в тому, що за ніч грілка остигає і, навпаки, забиратиме тепло від тіла на себе. Через це та частина тіла, яка буде біля грілки, може сильно замерзнути.

Грілку можна застосовувати для лікування, але лише в тому випадку, якщо це порекомендував робити лікар. В іншому випадку можна погіршити перебіг хвороби.

Що можна лікувати грілкою

Також грілку можна застосовувати при переохолодженнях з метою профілактики застуди.

Коли не можна використовувати грілку

Грілку не можна використовувати при травмах, ударах, пухлинах і будь-яких неясних болях.

Також не можна класти грілку на живіт, якщо таку рекомендацію ви не отримали від лікаря. Справа в тому, що при гострих запальних процесах в черевній порожнині застосування грілки може викликати ускладнення аж до розриву апендициту.

Грілку не можна застосовувати для обігріву дітей, оскільки у них занадто ніжна шкіра.

Вам також може бути цікаво:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти