Мукам прийшов кінець: як відмити скляні кришки з залізним обідком

Як відмити скляні кришки з залізним обідком / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

Намагайтеся видаляти залишки жиру якомога швидше, щоб вони не накопичувалися і не ставали більш стійкими.

Регулярне очищення скляних кришок після кожного використання каструль і сковорідок може значно спростити процес видалення жиру, але якщо ви все ж запустили процес, то деякі хитрощі допоможуть вам позбавитися від неприємного нальоту на кришці.

Почнемо з простого

Першим кроком у боротьбі з жиром на скляних кришках є видалення йго залишків. Для цього можна скористатися декількома доступними засобами. Одним з ефективних способів є використання звичайного миючого засобу для посуду.

Нанесіть невелику кількість миючого засобу на губку або м'яку ганчірку і обережно протріть всю поверхню скла та обідка. Рекомендується використовувати теплу воду для кращого результату.

Переходимо до "важкої артилерії"

Якщо жир на кришці виявився дуже стійким, можна застосувати сильніше діючі засоби. В цьому випадку добре себе зарекомендували засоби на основі оцту або лимонного соку.

Змішайте невелику кількість оцту або лимонного соку з водою і нанесіть на забруднені ділянки. Залиште на кілька хвилин, потім обережно протріть м'якою ганчіркою або губкою.

Паста з соди

Ще одним дієвим методом є використання харчової соди. Змішайте невелику кількість соди з невеликою кількістю води до отримання пасти.

Нанесіть пасту на скляну кришку і ободок, потім акуратно протріть їх м'якою ганчіркою. Харчова сода має абразивні властивості, що допоможе видалити навіть найстійкіші плями жиру.

Вам може бути цікаво:

Новини заразКонтакти