На що не можна скаржитися: шість речей, на які краще не нарікати

Скаржитися не завжди погано / http://mygazeta.com

Цілеспрямована скарга дуже важлива, особливо коли ви захищаєте себе на роботі чи у стосунках.

Звичка скаржитися - природна частина людського спілкування. Часто це відповідь на проблеми або спосіб висловити незадоволення. Однак іноді люди можуть задатися питанням, чи не надто вони скаржаться.

Прийняти рішення більше ніколи не скаржитися може бути важко, але встановлення обмежень може бути корисним. У цій статті розглядаються деякі причини, чому люди скаржаться, їх вплив на самопочуття та заходи щодо мінімізації щоденних скарг.

Чому корисно скаржитися

Скаржитися не завжди погано. При правильному підході скарги можуть мати сприятливий вплив на ваше самопочуття. Суть в тому, що це потрібно робити певним чином і з певною метою.

У дослідженні, опублікованому в Journal of Social Psychology, дослідники виявили, що коли люди скаржаться, щоб досягти певного результату, вони щасливіші, ніж ті, хто скаржиться просто заради скарги.

Такі результати узгоджуються з іншими дослідженнями емоційних виразів фрустрації. Хоча вираження емоцій іноді розглядається як спосіб досягнення катарсису, дані показують, що в багатьох випадках це ще більше посилює негативні емоції.

Це справедливо і в онлайн. Публікація негативного відгуку чи скандалу може на мить покращити ваше самопочуття, але дослідження показують, що зосередження уваги на цих негативних емоціях погіршує настрій. Замість того, щоб вивільняти емоції, він має тенденцію посилювати їх.

Отже, що ви можете зробити, щоб скарги були ефективними та продуктивними? Деякі стратегії, які можуть допомогти:

На що не можна скаржитися?

Як зрозуміти, що ви занадто багато скаржитеся?

Може бути корисно звернути увагу на щоденне спілкування — особисте, текстове повідомлення чи інший спосіб. Зверніть увагу, яка частина змісту ваших розмов зосереджена на скаргах чи негативі.

Цілком нормально помічати, що частина вашого повсякденного спілкування включає в себе обговорення образ або скарг. Але якщо ви помітили закономірність, що багато ваших слів зосереджені на негативі, це може бути ознакою того, що вам потрібно знайти спосіб вирішити свої скарги.

Деякі ознаки того, що ви занадто багато скаржитесь:

Новини заразКонтакти