Нацбанк приготував українцям "новорічний подарунок": з'являться нові монети

Нацбанк випустить нові монети / УНІАН

Йдеться про два набори з чотирьох срібних пам'ятних монет кожен у футлярі з флоковим покривом в сувенірній упаковці і в дерев'яному футлярі

До Нового року в Україні з'являться нові унікальні монети, які присвячені історії козацтва - спеціальні набори козацькі клейноди.

Як пише пресслужба НБУ, ввести в обіг монети мають намір вже 30 грудня.

Йдеться про два набори з чотирьох срібних пам'ятних монет кожен у футлярі з флоковим покривом у сувенірній упаковці та в дерев'яному футлярі - номіналом по 40 гривень.

Як виглядають нові монети

У першому і другому наборах на аверс монет зображені:

На реверсі монет зображені гетьманські печатки (елемент прикраси - локальна позолота): один з головних козацьких клейнодів гетьманів Григорія Лободи, Богдана Хмельницького, Петра Дорошенка та Івана Скоропадського.

"Печатки датуються XVI-XVIII століттями і асоціюються з різними етапами козацької історії; розміщені написи: Козацькі (нагорі) клейноди (внизу) і навколо печаток відповідні назви кожної", - йдеться в описі.

Тираж монета

Маса дорогоцінного металу в чистоті: 124.4 г.Категорія якості карбування: спеціальний анциркулейтед. Гурт: гладкий. Номінал: 40 гривень. Матеріал: срібло.

Раніше ми писали про те, що Національний банк України змінить дизайн монет в 1 і 2 гривні. Таке рішення було прийнято через масові скарги українців на неможливість їх розрізнити.

Читайте також:

Автор: Катя Трохименко
Новини заразКонтакти