Наскільки небезпечно спати з берушами щоночі: вчені дали відповідь

Якщо вночі ви чуєте шум транспорту, це підвищує ризик гіпертонії, серцевих захворювань та інсульту. / ua.depositphotos.com

Дослідження також показало, що нічний шум пов'язаний з денною сонливістю.

Будь то рух транспорту, що проноситься повз вікон вашої спальні, кричущий дитина в сусідній квартирі або ваш партнер, хропе, як бензопила, беруші можуть стати знахідкою для сну.

Згідно з дослідженням, проведеним у грудні 2014 року в Sleep Science, шум навколишнього середовища є основною причиною порушення сну. Поганий сон пов'язаний з підвищеним ризиком ожиріння і діабету, високого кров'яного тиску, ослабленого імунітету і серцево-судинних захворювань. Це також пов'язано з тривогою, депресією і зловживанням психоактивними речовинами, пише Livestrong.com.

Дослідження також показало, що нічний шум пов'язаний з денною сонливістю, погіршенням самопочуття, погіршенням когнітивних функцій і дратівливістю.

Читати такожВчені дізналися, як міський шум впливає на розвиток недоумства

Якщо вночі ви чуєте шум транспорту, це підвищує ризик гіпертонії, серцевих захворювань та інсульту. Дослідження завершується рекомендацією "уникати будь-яку ціну порушень сну, викликаних шумом навколишнього середовища".

Дослідження, проведене у вересні 2017 року в Journal of sleep Research, показало, що беруші позитивно впливають на якість сну пацієнтів у відділенні інтенсивної терапії.

Але хоча вони можуть допомогти вам піти в країну мрій, чи можуть вони бути шкідливі для ваших вух? Ми проконсультувалися з фахівцями.

4 помилки, пов'язані з вушними затичками, які можуть пошкодити ваші вуха

Беруші не обов'язково шкодять вашим вухам, навіть якщо ви носите їх щоночі. Але якщо у вас болить вухо після використання беруш, ви, ймовірно, робите одну з наступних помилок, які можуть поставити під загрозу здоров'я вашого вуха:

1. Вставляєте їх занадто глибоко

Біль у вухах можуть бути ознакою того, що беруші труться об кісткову частину слухового проходу.

«Коли щось стосується більш глибокої частини слухового проходу, це досить болісно",-говорить нейротолог Еліна карі, доктор медичних наук, доцент хірургії в Каліфорнійському університеті в Сан-Дієго. "Беруші призначені тільки для першої третини каналу".

Щоб не зайти занадто далеко: "ви завжди повинні мати можливість схопити беруші двома пальцями", - говорить доктор карі.

2. Вибір воскових або силіконових берушів

Можливо, вам краще триматися подалі від формованих берушів для вух, схожих на замазку.

«Якщо ви помістите занадто багато в слуховий прохід, його видалення може бути досить болючим", - говорить доктор карі. "Крім того, вони можуть зламатися і застрягти всередині».

3. Використання їх з вушної сіркою

Ваш слуховий прохід призначений для природного виштовхування вушної сірки. Але якщо їм заважає затичка для вух, він не зможе викинути віск. "Насправді беруші можуть проштовхувати віск далі, що може призвести до защемлення», - говорить доктор карі.

Більш того, згідно з керівними принципами клінічної практики Американської академії отоларингології - хірургії голови та шиї, опублікованими в січні 2017 року, беруші можуть фактично стимулювати сірчані залози (які виробляють вушну сірку), що призводить до надмірного виділення воску - процес, який дослідники охрестили «механічним доїнням».

Якщо у вас болить вухо, знижений слух, відчуття закладеності у вухах, шум у вухах (дзвін у вухах) або запаморочення, зверніться до лікаря.

4. Занадто швидко їх виймаєте

«Якщо вушні беруші щільно прилягають до отвору вуха, і ви вириваєте їх дуже швидко, не порушуючи герметичність, це може призвести до мікрокрововиливів у кровоносних судинах барабанної перетинки», - говорить доктор карі. «Це спричинить дуже маленьку гематому або синяк, який дуже болісний, і ви можете тимчасово втратити слух».

Зазвичай з гематомою нічого робити не потрібно; з часом вона заживе сама по собі. «Хоча це трапляється досить рідко, в дуже важких випадках може виникнути перфорація барабанної перетинки", - говорить доктор карі.

Знімаючи беруші, візьміться за один край пальцем і повільно підніміть вгору. «Ви можете почути, як повітря входить, і як тільки ви відчуєте цей тиск, витягніть берушу», - говорить доктор карі.

4 випадки, коли не можна носити беруші

Послухайте: вони можуть погіршити певні умови. Тримайтеся подалі, якщо:

1. У вас гній у вусі

"Молочно-жовті або зелені виділення є ознакою інфекції, і вам слід перевірити їх», - говорить доктор карі. "Беруші можуть посилити інфекцію вуха"»

2. У вас свербить вухо

Часто причиною свербіння у вухах є запалення.

"Беруші можуть посилити свербіж у деяких людей і викликати інфекцію у людей з хронічним запаленням", - говорить доктор карі.

3. У вас тиннитус

Звичайні беруші вам не підійдуть, тому що, коли ви блокуєте фоновий шум, дзвін у вухах посилюється.

"Все, що ви можете почути, - це ваш власний шум у вухах», - говорить доктор карі. "Замість цього спробуйте носити електронні вушні заглушки, які видають власний звук, наприклад білий шум».

4. Вам зробили операцію на вусі

За словами доктора карі, порадьтеся зі своїм вушним хірургом, перш ніж вставляти заглушки.

Новини заразКонтакти