Названо жирні продукти, які знижують рівень поганого холестерину

Шматочки згустків крові можуть відірватися і застрягти в артерії / Pixabay

Якщо бляшка, наповнена холестерином, розривається, викликаючи пошкодження стінки кровоносної судини, може утворитися згусток крові.

Деякі люди можуть вважати, що їхнє здоров'я не піддається ризику, тому що лікар не прописав ліки для їх рівня холестерину (поки що). Якщо результати аналізу крові показують, що у вас занадто багато холестерину, вам вирішувати, як його знизити.

За даними Гарвардської медичної школи, пектин-різновид розчинної клітковини-може знизити рівень "поганого холестерину". Пектин міститься в соковитих фруктах, таких як виноград, полуниця і цитрусові.

Що саме робить високий холестерин?

Благодійна організація по боротьбі з холестерином heart UK пояснила: "надлишковий холестерин може відкладатися в стінках ваших артерій. Можуть утворюватися жирові ділянки, відомі як бляшки, які з часом стають твердіше, в результаті чого артерії стають жорсткішими і вже».

Це процес, відомий як атеросклероз, який може ускладнити циркуляцію крові по тілу.

Читати такожЗнижує рівень холестерину і ризик серцевих захворювань: що потрібно додати в свої страви

Звужені артерії змусять Серцевий м'яз працювати сильніше, щоб перекачувати кров по тілу через звужені артерії.

"Врешті-решт серце може ослабнути і перестати працювати належним чином", - попереджає Heart UK.

Якщо бляшка, наповнена холестерином, розривається, викликаючи пошкодження стінки кровоносної судини, може утворитися згусток крові.

"Шматочки згустків крові можуть відірватися і застрягти в артерії або вені в іншій частині тіла, що може викликати серцевий напад або інсульт», - пояснили в благодійній організації.

Високий рівень холестерину також пов'язаний з судинною деменцією, серцевою недостатністю і захворюванням периферичних артерій.

Як знизити рівень холестерину

На рівень холестерину дійсно впливають продукти, які ви віддаєте перевагу їсти.

Деякі корисні для серця продукти містять жири омега-3, такі як: альфа-ліноленова кислота (ALA), ейкозапентаєнова кислота (EPA) і докозагексаєнова кислота (DHA).

ALA в основному міститься в рослинних оліях, горіхах і насінні; тим часом, EPA і DHA можна знайти в жирній рибі.

Жирна риба:

Автор: Олена Кюпелі
Новини заразКонтакти