Не тільки смак підкреслити: навіщо додають лимон в рибу

Навіщо додають лимон в рибу / колаж фото ua.depositphotos.com

Практично всі хоч раз в житті пробували або додавали сік лимона до риби, проте мало хто знає, які функції він виконує.

Складно спростувати той факт, що риба з додаванням лимонного соку набагато смачніше і більш насичена. Але лимонний сік є вдома не завжди. Про те, як його замінити і правильно додати - розповімо далі.

Навіщо додають лимон в рибу - функції соку

Всі ми знаємо, що лимонний сік відмінно підкреслює смак риби і надає їй пікантності. Від лимонного соку навіть прісна на смак риба стає більш приємною.

Однак крім смакових якостей, лимон або розчин оцту робить також інше завдання - він здатний послабити яскравий запах риби, зробити м'якоть більш білою і надати їй щільності, що значно поліпшить процес вживання риби.

Чи можна використовувати лимонну кислоту замість лимона для риби - підходить чи ні

Не завжди в будинку в потрібний момент є лимон або оцет, щоб обробити рибу. Однак в таких випадках є вихід - пошукайте лимонну кислоту. Цей продукт прекрасно може замінити сік лимона.

Вся справа в тому, що гранули кислоти легко розчиняються і надають таку ж дію, як лимонний сік. Вони дають кислинку, тим самим підкреслюючи смак, і також впливають на текстуру риби. Однак не зможуть повною мірою прибрати запах риби.

Коли додавати лимон в рибу - різні способи

Лимон найкраще поєднується з жирною рибою, а це - сьомга, лосось, скумбрія та інші. Його якості можуть допомогти таку рибу переварити.

Однак до деяких видів риби за смаком лимон не підходить і його варто використовувати тільки для того, щоб прибрати риб'ячий запах.

В такому випадку, шматочки лимона кладуть просто поруч з рибою.

Вам також може бути цікаво:

Автор: Єлизавета Бельмас
Новини заразКонтакти