Звичайні тапочки можуть накликати біду: чому носити і дарувати домашнє взуття погана прикмета

Чому носити і дарувати домашнє взуття це погана прикмета / pixabay.com

Забобонна людина ніколи не подарує і не прийме тапки в подарунок.

На перший погляд, безневинні домашні тапочки можуть накликати біду. Принаймні так вважають забобонні люди.

Главред розбирався, чому не можна дарувати домашні тапочки або носити чужі.

Чому не можна дарувати домашні тапочки: забобони і прикмети

Занадто недовірливі і забобонні люди сприймуть такий подарунок негативно, а пов'язано це з тим, що тапочки мають відношення до світу мертвих. Таким чином, підносячи тапки в подарунок, ви натякаєте винуватцю урочистостей про те, що йому пора відправитися в інший світ.

Пов'язано це, в першу чергу, з тим, що людей прийнято було ховати в білих тапочках, саме звідси й пішло дане марновірство. Варто відзначити, що домашнє взуття в якості подарунка найбільше може засмутити літніх людей, що цілком зрозуміло.

Читати такожПрикмети на 14 липня: що не можна робити і як не потрапити в бідуЩе одним повір'ям, яке з'явилося в народі, є ознака швидкої розлуки з коханою людиною, якщо він підніс в якості подарунка домашню взуття.

Це правило, в першу чергу, відноситься до жінок, вважається, що якщо вона подарує своєму коханому чоловікові, з яким вони ще не живуть разом, то це буде символізувати її швидкий переїзд до нього.

Безумовно, тут основну роль відіграє психологічний фактор і якщо чоловік не готовий до серйозних стосунків, то такий подарунок дійсно може бути недоречним. В іншому випадку, подарувати домашні теплі тапочки, буде доречно, адже це символ домашнього затишку і комфорту.

Чи можна носити чужі тапки?

Відійдемо від забобонів і перейдемо до фактів. Мікоз стоп (він же грибок) можливо підчепити в басейнах, сауні або надягаючи чужі тапочки в гостях. Якщо ви не можете обійтися без такого взуття, то краще принесіть її з собою. Відвідуючи сауну або басейн, завжди беріть гумові тапочки. У таких місцях існує величезний ризик (через, що воно є суспільним) заразитися мікозом стоп.

Читати такожЯк правильно варити рис і чому ніколи не можна виливати рисовий відвар: три правила для господиніЯк проявляється ця недуга? На стопах з'являється почервоніння. Через деякий час шкіра починає лущитися (все це справа супроводжується свербінням). В цьому випадку слід звернутися до лікаря-дерматолога і він призначить відповідне лікування.

Якщо ж ви запросили в гості своїх знайомих або друзів, то продумайте цей пункт. Для таких цілей багато виробників сьогодні випускають спеціальні тапочки для гостей. Як альтернатива: можна запропонувати друзям гумові шльопанці, які легко мити і дезінфікувати.

Вам може бути цікаво:

Автор: Сергій Кущ
Новини заразКонтакти