Залишки від мила можна застосувати з користю: 4 практичні лайфхаки

Залишки від мила можна застосувати з користю / скріншот

Не викидайте маленькі шматочки, які у вас залишилися від твердого мила.

Незважаючи на великий достаток рідкого мила, досвідчені господині віддають перевагу кусковому. Маленькі шматочки, які від нього залишаються можна використовувати з користю.

Домашня мочалка

Зшийте з махрового рушника невелику мочалку з кишенею, в який ви будете вкладати обмилки: при використанні відправляйте під струмінь і намилюється.

Рідке мило

Із залишків твердого мила готують "корисний" рідкий засіб, яке застосовують для миття рук або господарських потреб.

Необхідно обмилки розламати на шматочки або натерти на тертці. Далі засипати стружки в дозатор, залишаючи вільною 1/3 частину флакона. Слідом залити мильні крихти окропом і щільно закрити. Тверді шматочки будуть розчинятися кілька днів, в цей період ємність необхідно регулярно струшувати, щоб рідина всередині активно перемішувалася.

Мило в колготках для саду

Брудні від садівництва і роботи в гаражі руки можна мити оригінально. Підвісьте біля крана на дачі старі колготки, в які ви будете кидати обмилки; намилюйте руки цими залишками мила прямо крізь колготки: це і мочалка, і намилювання відразу. І ви не забрудните брудними руками звичайне мило в мильниці.

Ароматизатор

Залишки мильних брусків можна перетворити в Саморобний ароматизатор. Одяг, рушники та постільна білизна, які довгий час лежать в шафі, втрачають свіжість і приємний запах.

Читати такожЯк швидко і якісно відмити духовку від жиру і нагаруАроматне мило врятує ситуацію. Обмилки висушують і поміщають в тканинні мішечки, які викладають на полиці шаф або між білизни. Також такі ароматизатори не тільки позбавлять від затхлості, але і відлякають моль та інших комах.

Вам може бути цікаво:

Автор: Сергій Кущ
Новини заразКонтакти