Пінолюби і пінохльоби: що буде, якщо кожен день пити пиво

Пенолюби і пенохлеби: що буде, якщо кожен день пити пиво / Колаж фото УНІАН

Шанувальники формату "Губить людей не пиво – губить людей вода" часом думають: "Що буде, якщо пити пиво кожен день". Главред спробував відповісти на це питання.

Якщо опитати любителів спиртних напоїв, то так би мовити, пивозаврів, серед них буде більшість. Мовляв, воно легеньке, його можна вживати багато і часто. Однак, не все так однозначно – як і з будь-яким іншим алкоголем. Зупинимося детальніше.

Що буде, якщо кожен день пити пиво

По-перше, дуже швидко набирається зайва вага. Якщо постійно сьорбати пиво, то це практично в одну мить у людина почне рости "пивний живіт". Наприклад, у звичайній банці світлого пива міститься приблизно 150 калорій. І на вигляд начебто це трохи, вірно? Але - якщо людина не змінює нічого в своєму раціоні і кожен день сьорбає банку пива на добу, то за рік це може привести до помітного збільшення ваги.

Пиво, в принципі, допоможе добре розслабитися – але бажано, не частіше разу на тиждень. А ось якщо ви випиваєте 10-15 банок пива за тиждень, то тим самим наносите серйозної шкоди своєму здоров'ю

Дієтологи радять замість світлого вибирати темне пиво. Зокрема, останнє має більший вміст заліза в порівнянні зі світлим пивом (і ця речовина необхідна для перенесення кисню по всьому організму.)

По-друге, почнуться скачки артеріального тиску. Чим більше пива Ви п'єте, тим більша ймовірність його різкого підвищення. Тривалі періоди підвищеного тиску можуть збільшити ризик розвитку більш серйозних проблем зі здоров'ям, а саме хвороби серця та інсульту.

В-третіх, у любителів пива досить високий ризик розвитку діабету.

Якщо майже кожен день пити пиво, виникає підвищення рівня цукру в крові. Коли цей рівень постійно високий, то збільшуються шанси захворіти на діабет. Загалом, лікарі радять - якщо ви наважуєтеся випити пива, то краще робіть це в помірних кількостях і завжди будьте обережні і усвідомлюйте рівень споживання.

Скільки можна пити пива щодня

В місяць в організм потрапить в районі 15 літрів пінного напою (якщо ви випиваєте по банці в день). При середній фортеці лагера 3,5-5 градусів це 200-300 мілілітрів чистого спирту (тобто трохи менше двох пляшок горілки).

Лікарі кажуть - безпечної дози пива не буває. Але здоровій дорослій людині в середньому допустимо випити 300 мілілітрів пива – але не більше, аніж раз-два на тиждень.

Не потрібно і забувати, що шлунок і кишечник від пристрасті до пива теж страждають — адже вони стикаються з "ворогом" першими. У любителів "келиха на сон грядущий" дуже високі ризики високі ризики виникнення токсичного хронічного панкреатиту, гастриту і виразкової хвороби.

Що буде, якщо пити пиво кожен день жінці

Дуже часто у жінок, які зловживають алкогольними напоями, в тому числі і пивом, досить бляклий зовнішній вигляд − шкіра стає сухою, посилюється пігментація, оскільки алкоголь порушує функціонування епідермісу. Крім того, волосся тьмяніють і нігті набувають жовтуватий відтінок. Завдяки жіночим гормонам, які виробляє сам організм, у жінки голос м'якше, фігура витонченіше, відсутня рослинність на обличчі, та й характер набагато більш поступливий. Для підтримки жіночності досить 0,3-0,7 мг естрадіолу, саме стільки і виробляє жіночий організм. А ось пиво містить в собі велику дозу такого естрогенактивного з'єднання. Ось тому жіночі гормони в пиві на жінок і дівчат чинять негативний вплив. Може почати збільшуватися матка, розростися епітелій матки і піхви.

Жінки, які люблять постійно сьорбати пиво, часто не контролюють цей процес. І тому все може закінчитися жіночим алкоголізмом. Згідно зі статисткою, це захворювання досить складно піддається лікуванню, навіть незважаючи на великі досягнення в області медицини.

Інші новини:

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти