Чому не варто пити багато рослинних настоянок - відповідь нарколога

Чому не варто пити багато рослинних настоянок - відповідь нарколога / ua.depositphotos.com

У розпал пандемії COVID-19, каже нарколог, багато людей кинулися зміцнювати здоров'я рослинними настоянками. Але це точно небезпечно для тіла.

На тлі пандемії коронавірусної інфекції підвищився інтерес до рослинних настоянками, оскільки деякі люди сподіваються зміцнити своє здоров'я завдяки корисним властивостям натуральних компонентів таких препаратів. Однак, як каже відомий медик-нарколог Євген Брюн, застосовувати рослинні настоянки потрібно з великою обережністю, повідомляє Радіо Супутник.

"Є певні міфи про те, що спиртові настоянки тих чи інших лікарських засобів допомагають при тих чи інших захворюваннях. На жаль, світ рослин настільки великий і неоднозначний, що потрібно володіти великим мистецтвом для того, щоб вибрати саме ту рослину і саме ту лікарську форму, щоб цей лікарський засіб допомогло. Трав'яні збори так не працюють, вони не б'ють по якійсь одній мішені, вони б'ють по площах і не завжди потрапляють, а іноді разом з користю завдають шкоди. Особливо, якщо це спиртові настоянки", – сказав він.

Читати такожСклянки на стіл: нарколог розповів, чим загрожує запій під час карантину

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що медики-дослідники з Університету штату Джорджія заявили - біг і вправи з гантелями мають велике значення для того, щоб підтримувати тіло в хорошій формі.

Однак, такі види навантажень ще й дуже ефективні для того, щоб зберігати повністю фізичне і ментальне здоров'я.

Пізніше вчені розповіли, що вживання підлітками рослинних масел, багатих омега-6 - жирними кислотами, може завдати шкоди їхньому здоров'ю.

Новини заразКонтакти