Чому в гостях не можна мити посуд: багато хто навіть не здогадується про це

Якщо гості допомагатимуть мити посуд, це може накликати біду/ ua.depositphotos.com, Instagram

Якщо мити посуд у гостях, є ризик накликати біду на себе чи господарів. Якщо святкування у вашому домі, краще не дозволяти чужим людям допомагати вам з посудом.

Після святкового застілля деякі уважні гості можуть запропонувати свою допомогу у прибиранні зі столу. Здавалося б, це зовсім невинна пропозиція і боятися її не варто. Але не все так просто. Наші предки вірили в особливу силу деяких домашніх ритуалів. І тому з’явилася низка прикмет, зокрема щодо того, що буде, якщо мити посуд у гостях.

Вважалося, що під час миття посуду відбувається очищення не лише на матеріальному рівні, а й на енергетичному. Адже столові прибори, якими ми користуємося, тримають у собі певну енергетику. Також їжа здатна накопичувати у собі як позитивну, так і негативну енергетику. Тому процес миття посуду впливатиме і на атмосферу вдома.

Кому можна мити посуд у гостях

Є низка ситуацій, коли немає нічого страшного у тому, що гості допоможуть вам прибирати зі столу і помити посуд. Зокрема, це допустимо:

Також немає ніяких застережень щодо миття у гостях дитячого посуду. Діти мають чисту і невинну енергетику, тому це їм ніяк не зашкодить.

Кому не можна мити посуд у гостях

Причина того, чому не можна мити посуд у гостях, криється у ризиках ще й для самого гостя, а не лише для господарів дому. Так, якщо після застілля помити увесь посуд за собою та господарями, то можна забрати собі усі нещастя дому.

Також якщо гість помиє ніж, то він може потім посваритися з господарями дому.

Вас також може зацікавити:

Новини заразКонтакти