Православний календар на 2023 рік: дізнайтеся, коли Різдво, Великдень, Трійця

Православний календар 2023 / ua.depositphotos.com

Не пропустіть багатоденні пости і дізнайтеся, в які дні можна відмовитися від скромності в харчуванні.

Віруючі все частіше цікавляться, яким буде православний календар в 2023 році, коли великий піст, Великдень, Трійця і поминальні суботи. Все це і ще більше ми пропонуємо дізнатися в православному календарі Главреда.

Пропонуємо познайомитися з календарем іменин на січень 2023 року "День ангела у січні 2023 року: коли святкувати дні ангела чоловікам та жінкам".

Православний календар 2023: дванадесяті свята

У православ'ї дванадесятими називають свята, які мають фіксовану дату. Також ці дати вважаються найважливішими в православному календарі - це найбільш важливі дати в земному житті Ісуса Христа і Діви Марії.

На даний момент до дванадесятих свят в православному календарі 2023 року відносяться наступні дати:

Також є перехідні дванадесяті свята:

У 2023 році православна Пасха припадає на 16 квітня. Католицька Пасха 2023 – 9 квітня. Відповідно Чистий четвер припадає на 13 квітня, а Страсна п'ятниця – на 14 квітня.

Православний календар 2023: великі православні свята

Крім дванадесятих православні християни відзначають і великі свята. У ці дні шануються важливі етапи життя Ісуса Христа, святих, пророків.

Пости в 2023 році: багатоденні та одноденні

Православна церква відзначає не тільки свята. Віра передбачає помірність в харчуванні і духовну працю на шляху до вічного життя. Тому віруючі дотримуються постів і пісних днів, яких в православному календарі дуже багато.

Великих і важливих для кожного віруючого постів у 2023 році 5:

Також існують одноденні пости, які передбачають скромність в харчуванні і відмову від їжі тваринного походження, жирів та інших продуктів:

Крім того, потрібно пам'ятати про те, що є дні, в які віруючі звільняються від дотримання постів. Це можуть бути дні пам'яті святих, дати дванадесятих свят та інші дати:

Поминальні суботи 2023

Православна церква вшановує пам'ять не тільки святих, а й заохочує поминання покійних. Згадати померлих рідних і близьких, поставити заупокійну свічку в храмі слід в такі батьківські суботи:

Вам буде цікаво:

Автор: Марина Лугина
Новини заразКонтакти