Ризикуєте залишитися без техніки: як не можна протирати екрани ноутбуків і телевізорів

Як правильно протирати монітори і екрани ноутбуків і телевізорів / скріншот YouTube

Під час протирання техніки необхідно дотримуватися деяких правил, якщо ви не хочете втратити її.

Протирання телевізора, ноутбука або монітора комп'ютера - невід'ємні процедури при прибиранні будинку або квартири.

Саме на них збирається величезна кількість пилу, яке ми вдихаємо кожен день. Під час протирання техніки необхідно дотримуватися деяких правил, якщо ви не хочете втратити її.

Які засоби використовувати

Для очищення монітора від пилу важливо вибрати такий матеріал, який не тільки добре прибере пил, але і не зашкодить поверхні. Найкращий варіант – серветка з мікрофібри. Завдяки своїй структурі, вона ефективно притягує пил, бруд і мікроорганізми. Є спеціальна мікрофібра для екранів або оптики, але універсальна для кухні не підійде.

Вологі серветки для екранів добре витирають пил і забруднення. Вони не залишають розводів і не дряпають поверхню. Оскільки вони швидко висихають, бажано брати невелику упаковку або щоб кожна серветка була окремо запакована.

Як правильно протирати

За правилами техніки безпеки спочатку потрібно від'єднати телевізор від мережі. На темному екрані буде добре видно, де витирати і чи не залишилися розлучення після чистки.

Потім м'якою тканиною, безворсовою серветкою або мікрофіброю витерти телевізор вертикальними або горизонтальними рухами. Важливо не натискати сильно, щоб не пошкодити матрицю. Мікрофібру можна застосовувати без додаткових чистячих засобів.

Що не можна використовувати

Важливо пам'ятати, що не можна витирати мокрою серветкою або тканиною, вона повинна бути вологою або сухою. Крім того, шкоду пристрою можна завдати, якщо використовувати:

Вам може бути цікаво:

Новини заразКонтакти