Сім областей України можуть потрапити в "червону" зону

Карантин в Україні / УНІАН

Кількість госпіталізацій і важких випадків захворювання на коронавірус дуже висока.

Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов закликав посилювати протиепідемічні заходи і нарощувати темпи вакцинації, щоб уникнути "червоної" зони.

Так, за його словами, крім Сумської області, яка переходить в "червону" зону 23 жовтня, "червоними" можуть стати ще сім областей, якщо там не посилять протиепідемічні заходи.

У "червону" зону можуть потрапити:

Чернишов закликав громади посилювати протиепідемічні заходи і нарощувати темпи вакцинації, щоб уповільнити зростання захворюваності на COVID-19.

"Епідемічна ситуація вимагає максимальної консолідації зусиль центральної влади та органів місцевого самоврядування. Показник захворюваності, на жаль, щодня зростає. Кількість госпіталізацій і важких випадків - дуже висока. 94% пацієнтів, яких госпіталізували з COVID-19 за тиждень були не вакциновані. Масова вакцинація в усьому світі покликана допомогти уникнути критичних ситуацій і зберегти життя людей", - зазначив міністр.

Нагадаємо, у деяких областях України надано можливість нового заробітку для вакцинованих від коронавірусу. Нещепленим жителям Кривого Рогу, Дніпра, Львова, Миколаєва, Харкова та інших міст, які страждають від локдауну, ті, хто встиг вчасно зробити щеплення пропонують послуги свого роду кур'єрів.

Станом на ранок вівторка, 19 жовтня 2021, коронавірус в Україні за добу виявили у 18 912 жителів країни. У тому числі захворіли 1447 дітей і 435 медпрацівників.

За минулі 24 години було госпіталізовано 5468 осіб; летальних випадків - 495; одужали - 7 605 осіб.

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти