Скільки годин повинен працювати генератор: максимальний ресурс і як його не угробити

Витрата генератора на годину - що важливо знати / Pixabay/jeanvdmeulen

Скільки повинен відпочивати генератор - головні правила та особливості роботи.

Генератори електричного струму, бензинові і дизельні, вимушено стали в Україні прикметою часу. Їх можна зустріти в будь-якому місті і навіть в селі. Вони забезпечують електроживленням лікарні, школи та об'єкти критичної інфраструктури.

При цьому часто у багатьох користувачів виникають відразу кілька питань: час безперервної роботи інверторного генератора, а також витрата генератора на годину.

Час безперервної роботи бензинового генератора

Незважаючи на безліч моделей генераторів, в середньому, вони мають схожі параметри. У більшості виробників середній термін безперервної роботи бензинових генераторів коливається в межах від 7 до 14 годин. Різниця може бути через особливості моделі, типу використовуваного палива, а також потужності агрегату. Якщо час безперервної роботи генератора перевищено, необхідно негайно його вимкнути і дати охолодитися всім вузлам і системам.

Скільки може працювати генератор без перерви

Відзначимо, що моторесурс бензинових і дизельних генераторів може відрізнятися. Варто враховувати, що термін служби генераторів з бензиновим двигуном виразно нижче, ніж у дизельних.

Скільки потрібно бензину на годину роботи генератора

Тут варто враховувати те, що витрата палива генератором залежить від того, яким двигуном оснащено обладнання.

Ресурс бензинового генератора

На це впливають багато факторів. Серед них: якість деталей, а також складання, умови і тривалість експлуатації і навіть особливості палива, що заливається в бак. Електрогенератори в середньому служать від 2-х до 10 років.

Звернемо увагу на те, що у бензинового генератора ресурсу роботи двигуна вистачає, в середньому, на 3-5 тисяч мотогодин. При цьому закономірність досить очевидна – чим частіше і довше використовується генератор, тим швидше скорочується його моторесурс і термін його служби.

Читайте більше:

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти