Сорок років без жахів: чому не можна святкувати 40-річчя та як відзначати без небезпеки для життя

Чому не можна відзначати 40 років / pixabay.com

Сороковий День народження оповитий містикою через його сакральне значення в житті кожної людини. Але чи такий він страшний, як прийнято вважати?

Чому не можна святкувати 40 років? Коли четвертий десяток стрімко наближається до кінця, про це замислюються багато людей.

Всі чули про марновірство – 40 років не можна відзначати ні чоловікам, ні жінкам, інакше бути біді. Подібне переконання є у православних християн, у астрологів, нумерологів, тарологів і езотериків. Але що насправді ховається за таким страшним сорокарічним ювілеєм?

Главред розповість, чи можна відзначати 40 років, і чому саме цей вік вважають кризовим.

Чому не можна відзначати 40-ий День народження за версією християнства

Християнська церква не забороняє святкувати сорокаріччя - чоловіки та жінки можуть вільно відзначати День народження. Священики відкидають усілякі забобони, і навіть 33 роки – вік Христа, не є приводом для відмови від свята життя.

Однак число 40 в системі православних вірувань зустрічається досить часто, і, як правило, в негативному ключі. Наприклад:

Чому не можна відзначати 40-річчя / pixabay.com

Також існує повір'я, що ангел-хранитель супроводжує людину на її життєвому шляху лише до 40 років – вважається, що в цьому віці він або вона вже набрали достатню кількість мудрості та життєвого досвіду, щоб самостійно обирати свій шлях. Проте втрата божественного захисту і заступництва робить людину вразливою для лихого ока та хвороб, поки вона не "обросте" власною бронею, яку раніше їй надавав янгол-охоронець.

Чому не можна святкувати 40 років: що кажуть астрологи?

40-річчя в переконаннях астрологів - кризовий період екстремальних змін і пов'язаних з ними нещасть. Свій п'ятий десяток людина зустрічає під впливом Урана і Плутона – така гримуча суміш відкриває в її житті суперечливий період пошуку себе. Зазвичай цей процес супроводжується фінансовими проблемами, фізичними та психологічними травмами, кардинальними змінами в особистому житті та ін.

Уран супроводжує людину з 39 до 43 років – період невизначеності і метань, який досягає свого піку, при перетині з Плутоном - в 40 років.

Чому не можна святкувати 40 років / pixabay.com

Чому не можна відзначати 40-річчя - думка езотериків

Містики вважають 40-річний ювілей своїм піком, розквітом, якого не варто боятися, адже в нумерології число "4" відповідає новим силам, починанням і творінням з позитивною конотацією.

Тим не менш святкувати 40 років не поспішають і езотерики – в 40-ий День народження енергетика людини втрачає свою силу і міцність, а значить робить її вразливою для зовнішнього негативного впливу. Свято, як правило, влаштовують тихе і скромне, серед гостей – лише найближчі, у кого точно немає бажання наврочити ювіляра.

Це вірування, в свою чергу, пов'язують не з нумерологією, а з символізмом карт таро, в яких числу 40 відповідає старший аркан "Смерть". Сама по собі карта не несе в собі негативу, її значення залежить від інших карт в розкладі – загалом Смерть трактується, як провісник великих змін, який без жалю забирає з минулого з собою в підземний світ все старе та непотрібне. Проте, в День народження нагадування про смерть в будь-яких її проявах вважається поганим знаком, якого краще уникати незалежно від трактування.

Чому не відзначають 40 років / pixabay.com

Не можна святкувати 40-ий День народження - що про це думають психологи

Чоловік, який святкував своє 40-річчя, не доживе до 50-ти, а жінка, що відгуляла свій 40-ий День народження, назавжди розпрощається з молодістю. Страхом перед цим ювілеєм скуті навіть найзавзятіші скептики, а релігійні люди та містики і зовсім відчувають перед ним забобонний жах.

Чому не можна відзначати сорок років? Психологи переконані: об'єктивних підстав для цього немає. Напередодні кожного ювілею людина стикається з певною кризою: пройшло ціле десятиліття - чого ж я досяг? 30 років - прощання з юністю. 40 років - відчайдушні спроби її повернути.

Перетинаючи 40-річний рубіж, людина неминуче стикається з фізіологічними змінами, з'являються перші ознаки старіння організму. Психічна зрілість не радує, і на її заміну приходить криза середнього віку.

В тій чи іншій мірі її переживає кожен. Але для когось це - період самопізнання, а для когось - американські гірки, які супроводжуються скандалами та проблемами. До другої групи належить більшість, тому і 40-ка років бояться: для багатьох це – точка відліку, перший день залишку їхнього життя.

Тому святкувати можна і навіть потрібно. А ось чи влаштовувати гучну вечірку, або просто випити хорошого вина в оточенні близьких - це повинен особисто вирішити кожен. Життя триває, і попереду на людину чекає ще безліч дивовижних відкриттів.

Чи можна відзначати 40 років / pixabay.com

Що варто враховувати читачеві

Цей матеріал-ознайомчого характеру, його не слід сприймати як вказівку до дії або абсолютну істину. Астрологія, ворожіння, екстрасенсорика, тарологія, мольфарство, феншуй і нумерологія не є академічними науками, їх положення і твердження не можна перевірити або підтвердити науковими методами. Це ж стосується різних тестів, характеристики людини по імені і подібного. Крім того, прогнози і гороскопи не завжди збуваються, а збіги можуть бути випадковими.

Інші новини:

Автор: Анна Підгорна
Новини заразКонтакти