Учені назвали найшкідливіший для печінки алкоголь

Безпечної дози пива не існує, кажуть учені / Фото ua.depositphotos.com

Навіть незначні дози пива можуть завдати організму шкоди. Передусім від пінного напою страждає печінка.

Один з найулюбленіших напоїв багатьох чоловіків виявився найшкідливішим для організму, хоча алкоголю в ньому не так вже й багато. Йдеться про пиво. Вчені стверджують, що якщо щодня випивати по дві-три бокали пінного, то можна завдати серйозної шкоди печінці.

В результаті дослідження вчених Медичної школи при Університеті Індіани в США був проведений експеримент, в ході якого добровольцям регулярно давали кількість пива, яке відповідає 15 мл спирту.

Раніше вважалося, що безпечна доза спирту на добу 30-40 мл для чоловіків і 20-30 для жінок. Але результати дослідження довели зворотне: навіть після 15 мл одержуваного спирту в мозку відбувалися реакції з різким вивільненням дофаміну.

Це призводить до розвитку звикання і зростання потреби в більш високій дозі алкоголю. За словами експертів, існує ризик розвитку залежності, від якої сильно страждає печінка.

"Люди не вважають пиво алкогольним напоєм, тому пивний алкоголізм розвивається швидше і тягне за собою серйозніші наслідки, ніж розпивання міцних спиртних напоїв", - заявили вчені.

Ще одна причина, з якої від пива варто відмовитися, в тому, що в цьому напої міститься багато канцерогенів, адже зараз рецепт його приготування відрізняється від класичного з натуральними інгредієнтами.

Як повідомляв Главред, учені з Університету Глазго стверджують, що вживання вина замість пива або будь-яких міцних спиртних напоїв дає корисний ефект.

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти