Українців чекає кілька підвищень пенсії у 2022 році

Пенсії в Україні / УНІАН

Як обіцяють у міністерстві, перерахунок пенсій торкнеться практично кожного пенсіонера.

У 2022 році в Україні хочуть провести п'ять етапів підвищення пенсій. Крім того, планується ввести доплати для пенсіонерів старше 70 років.

Як повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики на офіційному сайті, перерахунок торкнеться практично кожного пенсіонера.

Так, вже зараз в Кабінеті міністрів готують бюджет країни на наступний рік. У ньому передбачають витрати і на соціальні виплати, їх індексацію.

Кому зможуть підняти пенсії у 2022 році:

Також у міністерстві планують розширення програми щомісячних доплат літнім громадянам на пенсіонерів віком від 70 до 75 років, що дозволить підвищити доходи додатково 1,5 млн пенсіонерів.

"Ці пропозиції, а також прийняття Верховною Радою України урядового законопроекту № 4668 дозволять вперше після 2014 року охопити програмою підвищення всіх категорії пенсіонерів", – йдеться в повідомленні Мінсоцу.

Читати такожВиплати до 7000 гривень: хто з українців зможе отримувати по дві пенсії

Нагадаємо, раніше в Раді розповіли, що в 2021 році українських пенсіонерів чекає індексація пенсій, а також нові доплати для окремих категорій літніх людей.

Двом категоріям українців-пенсіонерів у перспективі підвищать щомісячні виплати до 30 тисяч гривень. У профільному комітеті Верховної Ради підтримали законопроекти № № 4555 і 4555-1.

Новини заразКонтакти